Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

7. Benefiční koncert Ostrova života byl opět úspěšný

25. 05. 2017

Jediný zamračený den v řadě slunečných připadl na den konání 7. Benefičního koncertu. Nad Hasičskou loukou v Hrádku nad Nisou ale jako by slunce svítit nepřestalo. Od prvních minut po zahájení bylo jasné, že návštěvnost koncertu i v letošním roce bude rekordní. Papírovým srdíčkem, které je už tradičním symbolem koncertu a jímž je označen každý příchozí návštěvník, se nakonec pyšnilo víc, jak 1.300 lidí. Výtěžek koncertu se opět dostal vysoko přes stotisícovou částku. Tu loňskou dokonce pokořil. Na pomoc potřebným letos putuje bezmála 150 tisíc korun.

Benefiční koncerty si za dobu svého trvání vydobyly své místo v kulturním kalendáři Hrádecka. Návštěvníci zde během odpoledne a večera mohou každoročně vidět pestrou škálu vystoupení jak amatérských, tak profesionálních. O zahájení se tradičně starají děti z místních mateřinek. Nejinak tomu bylo i letos a naši nejmenší se pod vedením svých učitelek opět pečlivě připravily. Stejný úspěch měla i vystoupení dětí ze Základní umělecké školy, které vede pan učitel Luboš Lachman. Ukázky country tanců předvedli Staří známí, bubenickou šou nadchli bubeníci ARIES. Profesionální umělce reprezentovali Jakub Děkan a band, kapela Aura, Big´O´Band a Kosmik. Publikum rozparádilo také taneční vystoupení Jakuba a Daniela Jakubcových a jejich partičky B-soul.

Lidé mohli přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, přičemž dobrovolné vstupné bylo příspěvkem do veřejné sbírky. Tradičně mohli návštěvníci také nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky. V průběhu koncertu došlo na předání finančních darů od obce Chotyně a města Hrádek nad Nisou. A rekordní částku přinesla letošní dražba. Lítý boj se strhl o podepsanou hokejku, kterou do dražby věnoval hokejista libereckých Bílých Tygrů Michal Bulíř. Nemalý zájem zaznamenaly i dřevěné plastiky od Milana Kroce.

Veřejná sbírka (pokladny u vchodu): 75.503 Kč

Prodej ve stánku: 29.524 Kč

Dražba: 10.100 Kč

Obec Chotyně: 10.000 Kč

Město Hrádek nad Nisou: 20.000 Kč

Na konto veřejné sbírky „Ostrov pomáhá“ tak letos putuje celkem 145.127 korun. 

Loňská částka byla tak neuvěřitelná, že si nikdo netroufl ani pomyslet na to, že by se podobná vybrala i letos. Výsledek předčil všechna očekávání. S pokorou a obrovským poděkováním se klaníme všem, kteří přišli a přispěli! Velké díky patří také účinkujícím, sponzorům a všem, kdo jakýmkoliv způsobem pomohli při organizaci koncertu. Je vás stále více a my opět musíme konstatovat, že jsme pyšní na to, že to, co děláme, děláme právě v Hrádku nad Nisou.

Za spolek Hrádek nad Nisou – Ostrov života z.s.
Věra Baumgartnerová

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624