Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bedřichov patří špičkovým závodníkům na horských kolech

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 07. 2016 14:50

Sdílet článek

Mistrovství ČR horských kol začíná v pátek 22. července v Bedřichově a potrvá až do neděle 24. července. V půvabném, a pro závodníky často náročném prostředí Jizerských hor, budou měřit síly nejlepší nejen čeští jezdci, a to hned v několika disciplínách. Hlavní závody mužů i žen jsou na programu v neděli a povzbudit závodníky přijede i hejtman LK Martin Půta.

Závodníky mohou přijít fanoušci podpořit do sportovního areálu v Bedřichově. Na programu jsou mistrovské závody smíšených družstev, závody v disciplínách XCE (eliminátor – sprinty) a XCO (Cross Country) a Český pohár MINIME, kde na trať vyrazí mladí závodníci od deseti let.

Divácky atraktivní bude především závod v olympijském Cross Country v elitní mužské kategorii, kde se mimo jiných skvělých závodníků představí olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, bronzový z posledního mistrovství světa Ondřej Cink či olympionik Jaroslav Škarnitzl.

Mezi ženami jistě přitáhnou divácký zájem dlouholetá úspěšná reprezentantka Pavla Havlíková nebo stříbrná medailistka z letošního mistrovství světa v cyklokrosu Nikola Nosková. Svá želízka v ohni však bude mít i domácí pořádající tým KC Kooperativa Jablonec nad Nisou.

Program závodů:

22. 7. 17.00 hodin – MČR – štafetový závod družstev

23. 7. od 9.30 hodin – ČP MINIME

         od 12.30 hodin – MČR XCE

24. 7. od 9.00 hodin – MČR XCO (ženy startují v 13.30 hodin, muži startují v 15.30 hodin)  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky