Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další čtyři aleje v kraji projdou ošetřením, někde přibydou i nové stromy

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 11. 2016 16:57
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání rozhodla o výběru nejvhodnějších nabídek v rámci zadávacích řízení veřejných zakázek na zajištění ošetření vybraných alejí z území kraje. Ošetření stromů, případně částečného vykácení a nové výsadby se dočkají aleje „Duby na hrázi v oboře“ v Lomnici nad Popelkou, dále „Lipová alej Kalvárie“ ve Cvikově, „Zámecká lipová alej ve Sloupu“ a „alej ve Světlé pod Ještědem“.

První tři jmenované aleje jsou součástí projektu „Významné aleje Libereckého kraje – 1. etapa.“ Tento projekt ještě zahrnuje „Paseckou alej – Buďárka“ v Pasekách nad Jizerou. Její zadávací řízení však bude znovu zahájeno, neboť to původní musel Liberecký kraj zrušit, protože obdržel neporovnatelné nabídky. Alej ve Světlé je realizována v rámci samostatného projektu „Ošetření Světelské lipové aleje“.

Oba tyto projekty byly schváleny k realizaci v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020. Náklady na realizaci projektu „Ošetření Světelské lipové aleje“ jsou předpokládány ve výši 721.000 Kč a náklady na realizaci projektu „Významné aleje Libereckého kraje – 1. etapa“ jsou předpokládány ve výši 3.448.000 Kč.

Rozhodnutím o výběru nejvhodnějších nabídek ukončila rada kraje proces hodnocení nabídek a po zveřejnění výsledků poběží účastníkům zadávacího řízení lhůta pro podání námitek. „V případě, že žádné námitky nebudou, začnou práce v alejích v lednu 2017. V závislosti na klimatických podmínkách a biologických souvislostech v místě realizace, jako je například hnízdění chráněných druhů, předpokládáme, že práce skončí nejpozději v říjnu 2017,“ doplňuje Radka Loučková Kotasová, radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky