Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den otevřených dveří krajského úřadu přilákal stovky návštěvníků

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 29. 05. 2015 13:31

Sdílet článek

Po dvanácté otevřel Krajský úřad Libereckého kraje své dveře veřejnosti. Ve středu 27. května si do úřadu našly cestu stovky malých i velkých návštěvníků. Čekal je bohatý program a navíc měli jedinečnou příležitost nahlédnout do běžně nepřístupných míst, například kanceláře hejtmana, členů rady kraje nebo ředitele úřadu. Zároveň si s nimi popovídali a dozvěděli se informace o jejich práci.

Návštěvníci proudili do sídla Libereckého kraje už od brzkých ranních hodin. Výtah pater noster byl zajímavou atrakcí zejména pro ty menší, kanceláře a především vyhlídka ze 17. patra budovy úřadu, zase zajímala dospělé. Děti také okukovaly kancelář hejtmana Martina Půty, který si s mnohými z návštěvníků i popovídal, přiblížil, co jeho práce obnáší a odpověděl i na různé otázky. Hosty úřadu ochotně vítali ve svých kancelářích také radní a zejména pro děti měli každý připravenou nějakou drobnost na památku.

K pohodové atmosféře, která uvnitř domu panovala, přispěli svými vystoupeními žáci ZUŠ Liberec nebo studenti Střední průmyslové školy textilní z Liberce, kteří opět připravili populární módní přehlídku uvnitř výtahu pater noster, který u příležitosti 15. výročí krajů, ozdobila výstava fotografií. Nabyto bylo také v prostorách, kde měli návštěvníci možnost hrát deskové hry nebo si prohlédnout myslivecké trofeje.

Tradičně nechyběl ani velmi pestrý program venku, u krajského úřadu. Svoji techniku i profesi představili, stejně jako v loňském roce, složky IZS, Policie ČR, potápěči, vojáci či celní správa a příspěvkové organizace. K vidění byla řada tanečních, sportovních či hudebních vystoupení. Děti se vyřádily na atrakcích Bungee Running! a Moucha, mohly se projet na kole nebo koloběžce a dospělé zase čekaly jízdy elektromobilem. Otestovat svou důvtipnost i znalosti měli celý den šanci všichni s libereckou iQlandií.

V zastupitelském sále se uskutečnily praktické přednášky pro seniory na téma bezpečné chování seniorů na veřejných místech, dědictví a závěť podle nového Občanského zákoníku a násilí na seniorech. V multimediálním sále se lidé nechali hýčkat studentkami Střední školy gastronomie a služeb z Liberce, které jim upravovaly účesy nebo make-up. K vidění byly také ukázky textilních technik na ručním stavu a kolovratu. Prezentovala se i Krajská vědecká knihovna v Liberci a Transfuzní oddělení Krajské nemocnice Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky