Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Do liberecké galerie přijde Liebieg ve svém prvním automobilu v Čechách!

13. 12. 2013

Unikátní obraz zachycujícího továrníka Theodora Liebiega a jeho snoubenku Marii Blaschku na vyjížďce automobilem v Podještědí bude v neděli 15. prosince zcela mimořádně vystaven v liberecké Oblastní galerii.

Jedná se o první automobil v českých zemích, který byl před 120 lety (v prosinci 1893) dopraven právě do Liberce. Jeho nový majitel Theodor Maria Johann baron von Liebieg (1872 Liberec – 1939 Liberec) byl totiž v Čechách první, kdo obdržel řidičské oprávnění.

Autorem obrazu Jízda autem je Hugo Charlemont.

„Oblastní galerie v Liberci již několik let pravidelně uveřejňuje na svých webových stránkách rubriku Dílo měsíce. Z prostorových důvodů nebylo možné tato díla vystavovat, což se však zásadně změní s přesunem galerie do nově zrekonstruované budovy Lázní,“ upozornil ředitel galerie Jan Randáček s tím, že zcela mimořádně bude proto toto prosincové dílo vystaveno ve slavnostní den rozloučení se starou galerií v neděli dne 15. 12. 2013, které bude nejen derniérou s  úspěšnou výstavou Mladí lvi v kleci, ale také s celým Liebiegovým palácem. Včera také začala akce Kulový blesk aneb velké stěhování galerie do Lázní. Server byl přesunut a zapojen v Lázních. Vše funguje, Lázně jsou připojeny k internetu a telefony zvoní. Příští čtvrtek se začnou odvážet krabice a po novém roce začne stěhování naplno, aby bylo do konce února 2014 hotovo.

Více informací: www.ogl.cz


Telefon: 485226302
Mobil: 739541588