Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Euroregion Tour 2017 startuje už tento pátek, bude pestrý a živý

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 03. 2017 17:01

Sdílet článek

Eurocentrum v Jablonci nad Nisou bude patřit v pátek 17. a v sobotu 18. března veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour. Mottem letošního už 17. ročníku je Pestrý a živý Liberecký kraj. Lákadlem pro návštěvníky veletrhu bude Chorvatsko, které zde letos poprvé představí svoji turistickou nabídku. Nově budou vystavovat také Kroměřížsko, Lázně Velichovky nebo Olomoucký kraj a Jižní Čechy. Liberecký kraj představí na veletrhu své novinky, tipy na výlety, kulturní i sportovní akce nebo mapy.

Prezentováno bude dohromady 58 turistických cílů, destinací a atraktivit. Návštěvníci si prohlédnou několik výstav včetně modelu Sněžky z polského muzea miniatur v Kowarech. V Kině Junior se bude promítat cestovatelské pásmo „5 + 5 švestek“ o nevšedních zážitcích deseti svérázných cestovatelů, kteří přestaví země, domorodce a podivuhodná místa, která na své cestě objevili.

V pátek bude v Malém sále Eurocentra vyprávět cestovatelka Blanka Nedvědická o Sluneční škole v indických Himálajích. Automobilové nadšence jistě potěší možnost prohlédnout si speciální expediční vozidlo TATRABUS.

Během celého veletrhu bude probíhat kulturní doprovodný program, hudební a taneční vystoupení i barmanská show. Připraven je také program pro děti, kreativní korálková dílnička, iQLANDIA nebo program v ekologickém centru.

Věděli jste, že lze na veletrhu vyhrát? Hlavní cenou je zájezd v hodnotě 10.000 Kč od Cestovní kanceláře RS Tour Praha a dalšími cenami jsou poukaz na zájezd Tatrabusem od cestovní kanceláře Adventura, let balonem od společnosti BAART nebo volné vstupenky na Stezku korunami stromů na Lipně.

Na veletrhu se představí i 50 regionálních výrobců. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet řemeslo v připravených dílničkách a zakoupit produkty českých a polských tradičních výrobců od skla, přes keramiku, textilní výrobky až po gastropochutiny. Neméně zajímavý bude i seminář s příběhy pěti řemeslníků a jejich nástupkyň „Rodinná tradice aneb Z otce na dceru“.

Organizátoři nezapomněli ani na studenty z oboru cestovní ruch, pro které připravili odbornou soutěž „Proč přijet právě k nám“ a „Nejlepší turistický produkt“. V rámci veletrhu se rovněž uskuteční setkání informačních center Libereckého kraje.

Záštitu nad letošním ročníkem veletrhu převzala generální ředitelka agentury České centrály cestovního ruchu CzechTourism Monika Palatková a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

VSTUP na veletrh je ZDARMA, www.euroregiontour.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky