Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Martin Půta ocení osobnosti Jizerské 50 skleněnou plaketou

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 15. 02. 2017 16:37

Sdílet článek

U příležitosti jubilejního padesátého ročníku Jizerské 50 ocení hejtman Libereckého kraje Martin Půta významné osobnosti, jejichž osobní i sportovní život je úzce svázán s tímto legendárním závodem. V pátek 17. února jim u příležitosti slavnostního zahájení, které začíná v 19 hodin na stadionu v Bedřichově, předá pro tuto událost speciálně vytvořené skleněné plakety.   

Při pátečním slavnostním večeru předá hejtman plaketu Ladislavu Míkovi, který vystartoval do Jizerské padesátky celkem čtyřiačtyřicetkrát. Padesátku jel poprvé v roce 1968. Ladislav Míka patří do Klubu mistrů Jizerské 50, jehož členem se stane každý, kdo se zúčastnil minimálně 30 závodů Jizerské 50 na trati 50 km. Klub vznikl k výročí 50. Jizerské 50.

Další plaketu obdrží velvyslankyně jihoamerické republiky Peru J. E. Liliana De Olarte De Torres Muga, jako zástupce země, ve které tragicky vyhasly životy čtrnácti zakladatelů a účastníků Jizerské 50. Ti zemřeli při Expedici Peru´70, dne 31. května 1970, pod lavinou kamení a bahna na Huascaránu.

Skleněné upomínkové plakety z rukou Martina Půty převezme ještě dalších pět lyžařů, kteří závod Jizerská 50 vyhráli vícekrát a v pátek přijdou osobně zahájit víkend Jizerské 50. Jejich jména se dozvědí návštěvníci až v rámci slavnostního zahajovacího večera.  

Na plaketě, která pochází z dílny železnobrodské firmy Halama, je vyrytý znak Libereckého kraje a na bocích vepsáno Padesátá Jizerská 50 SKOL!

Liberecký kraj je partnerem tohoto mimořádného závodu v běžeckém lyžování. Jizerskou 50 podpořil jako jednu z patnácti nejvýznamnějších sportovních a společenských akcí v Libereckém kraji. S jejich organizátory jsme uzavřeli čtyřleté smlouvy s podporou 1 milion korun ročně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky