Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonec nad Nisou vyhlásil kalamitní stav

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 16. 01. 2017 11:51

Sdílet článek

Kalamitní stav I. stupně vyhlásil dnes v jedenáct hodin dopoledne jablonecký magistrát kvůli přívalům sněhu, které zasypaly město. Během víkendu a dnešní noci napadlo 53 cm. Sněhem je zavaleno 70 % jabloneckých chodníků a sníh na komunikacích se nedaří odstraňovat v časových lhůtách daných Plánem zimní údržby 2016/17.

Ve městě jsou vypnuté všechny parkovací automaty na placených parkovištích, i nadále žádáme řidiče, aby respektovali dopravní značení a parkovali ohleduplně nejen k sobě navzájem, ale i k průtahové technice.

Prioritně se uklízejí trasy MHD a vozů IZS (hasiči, policie záchranka). Sníh se odklízí z přechodů pro chodce, rozhledových polí na křižovatkách, ze zastávek MHD. V ulicích je veškerá technika jabloneckých technických služeb i externích dodavatelů. Sedmdesát pracovníků veřejně prospěšných prací, jejichž hlavním úkolem je úklid stanovišť separovaného odpadu, bylo nasazeno na úklid sněhu všude tam, kam se nedostane technika. Pravidelný úterní termín svozu tříděného odpadu bude z tohoto důvodu posunut dle aktuální situace.

Žádáme řidiče o respektování dopravního značení a tabulí s informacemi o plánovaném úklidu sněhu, odparkováním a uvolněním prostoru pro průjezd techniky tak výrazně přispějí ke zklidnění situace na parkovacích plochách.

Aktuálně sestavují pracovníci odd. správa komunikací jabloneckého magistrátu ve spolupráci s TSJ harmonogram úklidu a odvozu sněhu z pěších zón v centru města, ze sídlišť a dalších lokalit. Opět po několika letech vyjede i velký nakladač lidově nazvaný „Stalinovy ruce“.

Na uvolňování chodníků technické služby spolupracují s krajskou správou silnic i ŘSD. Děkujeme všem obyvatelům, kteří spolupracují při úklidu sněhu a umožňují jeho odfrézování z městských komunikací na své soukromé pozemky. 

TZ města Jablonce n. N.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky