Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

„Jsme na cestě“ – nejen společná výstava neziskovek Libereckého kraje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 02. 2017 14:40
  • Rozvoj
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Již osmnáctý ročník Týdnů pro neziskový sektor pokračoval ve středu 8. února slavnostním otevřením dvou výstav v liberecké Krajské vědecké knihovně. Putovní výstavu Konfliktní druhy do Liberce zapůjčil Český nadační fond pro vydru, prezentaci neziskových organizací připravila Asociace neziskových organizací Libereckého kraje pod vedením Květy Morávkové.

Neziskový sektor považujeme za důležitého a přirozeného partnera Libereckého kraje. Jsem ráda, že vidím na jednom místě prezentaci zájmových spolků, sociálních podniků, ale i vzdělávacích institucí. Záběr vystavujících je opravdu velmi široký,“ řekla na úvod radní Radka Loučková Kotasová, která se zahájení zúčastnila.

Klíčovým tématem letošní kampaně je spolupráce, partnerství, sociální podnikání a vzdělávání pro vědomou přítomnost a kvalitní budoucnost. „Společná kampaň a prezentace činnosti nestátních neziskových organizací, ale i spolupracujících subjektů, zejména krajských institucí, vzdělávacích společností a sociálních podniků propojuje a představuje v tuto chvíli aktivity téměř padesáti organizací. Představují nejen svou činnost a akce, ale i představy o svém směřování,“ vysvětluje Ivana Hujerová, koordinátorka neziskového sektoru Libereckého kraje, projektu Zdravý Liberecký kraj a místní Agendy 21. Namátkou Roska – spolek pečující o nemocné roztroušenou sklerózou, Advaita – protidrogová komunita, ale také Cyklisté Liberecka a Auto na půl, Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor nebo Klára pomáhá a spousta dalších. Výstavu můžete vidět do 28. února.

„Popisy a fotodokumentace projektů a akcí jsou více než pestré a já mám radost, že již dnes jsme při neformální diskusi navázali kontakty s několika organizacemi. A k tomu jsou takováto setkání nejvhodnější. Věřím, že brzy uvidíme konkrétní výsledky,“ uvedla krajská radní v přestávce příjemného koncertu písničkářky Kayi – Karly Salabové z Jindřichovic pod Smrkem. Ta, kromě toho, že krásně zpívá, vede jindřichovický spolek Mantulie a v Ateliéru Na vlně vyrábí s Kamilou Kolaříkovou nevšední plstěné klobouky.

„Jsem přesvědčená, že musíme umět využít zkušenosti z vaší velmi různorodé práce. Pokud to ještě neumíme, měli bychom se to naučit. Když budeme spolupracovat, vzájemně se doplňovat, pravidelně spolu mluvit a potkávat se, tak věřím, že se to podaří. Brzy nabídneme neziskovým organizacím - ale i jejich partnerům - další možnosti komunikace a také přenosu informací do území celého Libereckého kraje. Sledujte prosím aktuality na webu kraje, nicméně mne osobně i paní Ivanu Hujerovou můžete samozřejmě oslovit přímo a kdykoliv. Ještě jednou děkuji za pozvání a těším se brzy na viděnou,“ rozloučila se s přítomnými radní Radka Loučková Kotasová.

Další akcí, na kterou vás Asociace neziskových organizací Libereckého kraje naším prostřednictvím zve, je přednáška architekta Petra Hájka o přírodní architektuře, permakultuře a tvorbě osobního životního prostoru na principech přírodního stavitelství a v posvátné geometrii. Koná se v krajské knihovně ve středu 15. února od 17 hodin.

Na pondělí 6. března plánuje ANNOLK ve spolupráci s Libereckým krajem panelovou diskusi o neziskovém sektoru a občanské společnosti, o udržitelném rozvoji kraje, státu, o partnerství a možné spolupráci. I této akce se radní Radka Loučková Kotasová zúčastní. O podrobnostech budeme včas informovat.

A ještě jedna pozvánka, opravdu výjimečná. Spolek „Klára pomáhá“ v úterý 7. března pořádá a srdečně zve na Svépomocné setkání pečujících. Je určeno každému, kdo doma pečuje o svého blízkého a rád by své zkušenosti a starosti sdílel s ostatními pečujícími. Nezáleží na věku osoby, o kterou pečujete, ani na místě bydliště. Další informace na www.klarapomaha.cz.

Pořadatelem Týdnů pro neziskový sektor v Libereckém kraji je Asociace nestátních neziskových organizací Libereckého kraje - ANNOLK, která sdružuje přes 70 subjektů různých typů a všech oborů neziskovek v Libereckém kraji a dalším členům je otevřena. Akce a další informace najdete hlavně na facebooku – profil ANNOLK a skupina Týdny pro neziskový sektor https://www.facebook.com/groups/285687279511.

Kontaktní osoba:
Ivana Hujerová
koordinátorka neziskového sektoru
tel. 485 226 722, e-mail: ivana.hujerova@kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky