Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní desátý ročník veletrhu EDUCA navštívilo přes jedenáct tisíc zájemců o vzdělání a práci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 10. 2016 14:18
  • Školství

Sdílet článek

Již tradiční veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA MYJOB Liberec 2016 se uskutečnil ve dnech 13. – 15. 10. 2016 v liberecké Home Credit Areně. Na ploše arény se veřejnosti prezentovalo téměř 120 vystavovatelů z řad středních a vysokých škol, učilišť, vzdělávacích společnosti, firem hledající nové pracovníky, personálních agentur, internetových portálů s nabídkou práce a specialistů z oblasti pracovního trhu a vzdělávání.

První den veletrhu se nesl ve slavnostním duchu. Vše odstartovalo slavnostním zahájením, kterého se zúčastnila Hana Maierová, statutární náměstkyně hejtmana a členka rady kraje pověřená řízením rezortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury, spolu s radní pověřenou řízením rezortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Alenou Losovou a Janem Karmazínem, ředitelem Odboru zaměstnanosti Generálního ředitelství Úřadu práce ČR. Součástí slavnostního zahájení byl i křest publikace „PLAV!, aneb průvodce absolventa střední školy přípravou na reálný život“, jež šampaňským polila sama autorka knihy Jana Brabcová. Kmotry publikace se stala jak Alena Losová a Jan Karmazín, ale i Elena Čermáková, ředitelka krajské pobočky Úřadu práce v Liberci.

Součástí veletrhu byl již tradičně doprovodný program, který zahrnoval na pódiu probíhající prezentaci vystavovatelů a několik kulturních vystoupení. Velký ohlas měla například módní přehlídka nebo chemické pokusy lektora z iQLandie.  Úspěch slavil rovněž doprovodný program nabízející přednášky, semináře a workshopy. 

 Čtvrteční program pak uzavírala beseda s osobnostmi, které se účastnil Muž roku 2009 Martin Zach a zpěvák, skladatel, herec a automobilový závodník Daniel Landa. Všichni svým životním příběhem i profesními zážitky zaujali a také pobavili přítomné diváky.

Pátek byl věnován vyhlašováním několika anket. Odborná porota mezi všemi vystavovateli účastnící se veletrhu hodnotila Nejlepší expozici EDUCY 2016. Vítězem této soutěže se stala za zaměstnavatele společnost Benteler a za školy Střední škola zahradnická a technická z Litomyšle. Vyhlašovala se i soutěž „Škola doporučená zaměstnavateli pro Liberecký kraj“. Na prvním místě se umístila Střední průmyslová škola, Česká Lípa, za kterou přebral cenu ředitel školy Petr Veselý. Na druhém místě skončila Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov a na třetím místě Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec. Mimořádnou cenu „Škola podporující řemesla v rámci letošního Roku řemesel“ obdržela Střední škola strojní, stavební a dopravní, Liberec.

Sobota patřila tradičně celým rodinám, které přišly společně vybrat tu nejlepší školu pro své děti a případně i sobě najít nové či lepší zaměstnání. Návštěvu jim vedle pokračujícího doprovodného programu mohla zpestřit i vědomostní soutěž u stánku Libereckého kraje. Po celé tři dny konání veletrhu si účastníci soutěže mohli vedle svých dojmů z Educy odnést i propagační předmět získaný za své znalosti z oblasti školství a sportu v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky