Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chce vylepšit podnikatelské prostředí

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 04. 2017 16:02
  • Majetek a investice
  • Rozvoj
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Liberecký kraj intenzivně pracuje na vzniku podnikatelského inkubátoru, který má podpořit začínající firmy a start jejich podnikání. Klíčová je při tom spolupráce s Technickou univerzitou v Liberci, ta by měla být partnerem při realizaci projektu Inovačního centra – podnikatelského inkubátoru. Kompletní projekt bude hotový nejpozději letos v září, nyní kraj řeší možnosti financování a provozovatele inkubátoru.

Kraj se vybudováním podnikatelského inkubátoru zabývá od roku 2014. Záměr jeho vzniku minulý rok schválili krajští zastupitelé. Vyrůst by měl v jedné z budov bývalého VÚTS, která bezprostředně navazuje na současné sídlo kraje. „Chceme, aby se z podnikatelského inkubátoru stala součást významných regionálních institucí. I proto krajské služby podporující podnikání a inovace chceme soustředit do jednoho místa,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Projekt a vzájemnou podporu, zejména dotační možnosti, včera na společné schůzce místopředsedovi vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlu Bělobrádkovi představili náměstek hejtmana Marek Pieter, rektor Technické univerzity Zdeněk Kůs a další zástupci kraje. „Liberecký kraj je v tomto směru perspektivní a je potřeba této šance využít a propojit myšlenku kulturního, sklářského, automobilového průmyslu s řemeslem a tradicí. Bude-li mít kraj kvalitní vizi, inkubátor by mohl dobře fungovat,“ uvedl Pavel Bělobrádek. „Technická univerzita v Liberci má s podporou firem zkušenosti, a proto je spolupráce s Libereckým krajem v tomto směru opravdu důležitá,“ dodal.

Podnikatelský inkubátor by pak začínajícím podnikatelům kromě pronájmu prostor nabízel poradenství, pomoc v oblasti vyhledávání veřejných i soukromých finančních zdrojů, poskytoval by podporu ochrany know-how, servisní služby jako řízení projektů a dále administrativní nebo právní služby. „Důležité je, aby řešení inkubátoru bylo založené na co nejvyšší úspornosti nákladů a spolupráci a podpoře významných subjektů v Libereckém kraji,“ doplnil náměstek Marek Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky