Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj podpoří projekt modernizace Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 06. 2017 13:43
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje včera na svém jednání odsouhlasila projekt „Přístavba a modernizace Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, příspěvková organizace.“, který přinese ústavu nový pavilon, rekonstrukci a modernizaci současného lůžkového oddělení, rekonstrukci stávajícího pavilonu, ale i veřejné osvětlení a chodníky. 

Youtube video

 

„Město Vysoké nad Jizerou požádalo na začátku roku Liberecký kraj o pomoc při financování obnovy své příspěvkové organizace. Z provozního, prostorového a hygienického hlediska přestává ústav vyhovovat dnešním požadavkům moderní medicíny, a proto rada kraje souhlasila s tím, že projekt bude spolufinancovat,“ komentuje důvod kladného rozhodnutí rady náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Liberecký kraj podpoří modernizaci ústavu částkou ve výši 4 mil. korun. „Vzhledem k tomu, že musíme dodržovat legislativu de minimis, je toto maximum, které můžeme poskytnout,“ doplňuje náměstek Sobotka.

Investiční záměr přístavby a modernizace ústavu s celkovými finančními náklady 83.313.599 Kč bude kromě kraje spolufinancovat i ministerstvo zdravotnictví s částkou 60 mil. a město Vysoké nad Jizerou, zřizovatel ústavu, které již má zajištěn úvěr ve výši 15 mil. Kč.

V plánu modernizace je stěžejní vybudování nového třípodlažního lůžkového pavilonu E. Dále budou v současném lůžkovém oddělení v tzv. pavilonu B vybudována sociální zařízení u stávajících pokojů, prostor nového příjmu a další zákrokový sál, který umožní zvýšení počtu výkonů. V pavilonu A, kde jsou ambulance, se plánuje výměna podlahových krytin. Nově budou vybudovány parkovací plochy, venkovní osvětlení a chodníky v areálu ústavu.

Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou ve své dnešní podobě funguje od roku 1975. Patří mezi špičková zdravotnická zařízení se specializovaným zaměřením na oblast chirurgie ruky s celorepublikovou působností. Ústav poskytuje jak ambulantní, tak lůžkovou diagnostickou a léčebnou péči. Chirurgie ruky v sobě zahrnuje náročnou mezioborovou specializaci zasahující do chirurgie, dětské chirurgie, ortopedie, cévní chirurgie, traumatologie, neurologie, revmatologie, plastické chirurgie, fyzioterapie, protetiky a dalších odborností. Žádné jiné pracoviště v ČR takto komplexní péči o ruku neposkytuje. Poptávka po službách Ústavu se za posledních deset let zvýšila o třetinu, v roce 2016 zde bylo hospitalizováno celkem 3 935 pacientů, ambulantně bylo ošetřeno 24 113 pacientů. Z Libereckého kraje pochází zhruba čtvrtina hospitalizovaných a třetina ambulantních pacientů.

Foto: www.ruka-kosmetika.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky