Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj získá dotace na snížení energetických náročností budov svých příspěvkových organizací

07. 06. 2017

Liberecký kraj získá dotace na snížení energetické náročnosti budov příspěvkových organizací ve výši 16,5 mil. Kč. Na včerejším jednání rady kraje bylo projednáno a odsouhlaseno pět projektů, které budou finančně podpořeny. 

Cílem všech projektů je provést taková opatření, která povedou k energetickým úsporám na objektech. Jedná se především o výměnu výplní otvorů (oken, dveří), zateplení fasády a zateplení půdy. U školských objektů dojde k instalaci nuceného větrání s rekuperací. V současné době je k těmto projektům dopracovávána dokumentace pro provedení stavby, následně bude probíhat výběrové řízení na dodavatele stavebních prací. Samotná realizace se uskuteční ke konci letošního roku a v průběhu roku 2018.

„Jedná se o čtyři krajské školy a centrum intervenčních a psychosociálních služeb,“ upřesňuje statutární náměstkyně Jitka Volfová. „V žádostech o další peníze na zateplování našich budov budeme jako kraj dále pokračovat a věřím, že budeme opět tak úspěšní, jako jsme nyní,“ předjímá optimisticky náměstkyně Volfová.

Vybrané příspěvkové organizace pro aktuální projekt snížení energetické náročnosti:

  • Snížení energetické náročnosti budovy Obchodní akademie Česká Lípa
  • Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 – Centrum intervenčních
    a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace
  • Snížení energetické náročnosti budovy tělocvičny – Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace
  • Snížení energetické náročnosti budovy jídelny a dílen – Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace
  • Snížení energetické náročnosti budovy školy v ulici Zámecká – Střední škola hospodářská
    a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, příspěvková organizace“ 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624