Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajský den včely letos v libereckých Lidových sadech

09. 05. 2017

Seznámení s tím, co včelaření vlastně obnáší, možnost zakoupení včelích produktů a včelařského vybavení, hry a různé aktivity pro děti s včelařskou tematikou nebo pohádka divadla Spojáček bude na programu letošního Krajského dne včely a mladých včelařů. Již třináctý ročník akce se bude konat již tuto sobotu 13. května od 9.30 hod. do 15.00 hod. v libereckých Lidových sadech. 

„Včelařství je významné odvětví, které bezprostředně ovlivňuje zemědělskou produkci. Bez opylování by planě rostoucí i kulturní rostliny z výrazné části vymizely,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je hlavním pořadatelem této zajímavé akce.

„Den včely bude připraven nejen pro včelaře, ale i pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a poznat mnoho zajímavého ze života tohoto užitečného hmyzu. Pro děti bude připravena řada her a tvůrčích dílen. Včelaři si budou moci zakoupit včelařské vybavení. Dorazí i polský prodejce,“ doplnil Vladimír Davídek.

Akce se bude konat za podpory Libereckého kraje. Vedle kraje a včelařů se na přípravě podílí také Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje - STŘEVLIK. Vstup volný.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308
Mobil: 725259891