Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Květina se dá vytvořit i z krabičky na vajíčka. To předvedly letošní trhy

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 04. 2017 15:17
  • Sociální

Sdílet článek

Spousta zajímavých nápadů byla k vidění na Velikonočních prodejních trzích, které ve středu 5. dubna zaplnily multimediální sál Krajského úřadu Libereckého kraje. Na 34 organizací sociální péče z celého kraje zde předvádělo velikonoční výrobky svých klientů. Trhy připravuje každý rok sociální odbor úřadu a jejich patronem byl náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Desítky pultíků byly obloženy proutěnými košíky, květinami, pomlázkou, kraslicemi, kuřátky
a dalšími zvířecími symboly jara. Nechyběla například ani originální papírová velikonoční přání, květináče s bylinkami, ptáčci z vlny a další originální velikonoční zboží, třeba květiny v květináčích, vytvořené z papírových krabiček na vajíčka.

„Pro klienty organizací je výroba ozdob jedním ze způsobů terapie. Mentálně postižené nebo lidi s psychickou poruchou nutí se soustředit, je to pro ně i duševní cvičení. Další skupina, senioři, si tvořením velikonoční dekorace procvičuje jemnou motoriku, ohebnost prstů a cit v nich,“ zdůraznil náměstek Pavel Svoboda. „Zakoupením velikonočního zboží dělají návštěvníci radost nejen sobě, ale i těm, kteří dekoraci vytvořili. Klienti organizací si připadají potřební, když vidí, že se jejich dílo líbí,“ dodal.

Mezi vystavujícími bývají každoročně nejen zařízení pro zdravotně postižené a domovy pro seniory. Své výrobky zde lidem nabízejí například také Hospicová péče sv. Zdislavy, spolek Síť pro rodinu, Oblastní charita Liberec nebo Střední odborná škola Liberec. Svou šikovnost předvedli i klienti Psychiatrického oddělení pro dospělé Krajské nemocnice Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky