Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberec má dobíjecí stanici pro elektromobily. Najdete ji v iQLANDII.

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 25. 05. 2016 15:41
  • Ekonomika
  • Rozvoj

Sdílet článek

V areálu libereckého science centra iQLANDIA lze nově i dobít elektromobil. Dobíjecí stanici mohou využívat všichni majitelé aut na elektřinu vždy v rámci otevírací doby centra. Její výhodou je, že není potřeba dobíjecí karta, stačí stáhnout mobilní aplikaci a jde se nabíjet.

Žádná dobíjecí karta, čip, či smlouva s provozovatelem. Vše se odehrává v mobilní aplikaci dostupné pro iPhony a telefony s Androidem. Samotná dobíjecí stanice je koncipovaná jako dvoukanálová, nabízí tedy dvojnásobnou kapacitu než většina ostatních řešení.

„Dobíjecí stanice je přesně tou inovací, které v iQLANDII představujeme. Elektromobily jsou budoucností a tento systém to celé opět posunuje o kousek blíž obyčejnému spotřebiteli,“ okomentoval novinku ředitel iQLANDIE Pavel Coufal.

Dobíjecí sloupek najdete v areálu iQLANDIE na parkovišti vedle venkovní expozice Vodní svět. Má výkon 44 kW a konektory jsou kompatibilní s drtivou většinou elektromobilů. Nabít si je zde mohou jejich majitelé v otevírací době centra, za parkování navíc nemusí nic platit.

Podobné projekty podporuje také Liberecký kraj, který spolupracuje i s iQLANDIÍ. „Liberecký kraj už více než rok využívá čistou energii díky elektromobilu Nissan LEAF. Podporujeme bezuhlíkové technologie, které šetří nejen krajské finance, ale zejména životní prostředí," říká náměstek hejtmana Marek Pieter a bývalý starosta města Desná, ve kterém byla již v roce 2007 vybudována první dobíjecí stanice v kraji.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky