Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj je v nominaci na cenu Bílé lilie za online zveřejňování smluv

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 12. 2013 17:29
  • Ekonomika

Sdílet článek

Nezisková organizace Zaostřeno o.p.s. oznámila, že Liberecký kraj byl za zavedení online zveřejňování smluv s dodavateli, ke kterému přistoupil jako první kraj v České republice, nominován na letošní cenu Bílé lilie.

Slavnostní předávání letošní ceny se uskuteční 12. prosince v pražské Gröbeho vile (Havlíčkovy sady 58,Praha2) od 19:00 a zúčastní se jej náměstek hejtmana LK Marek Pieter.
„Cena Bílé lilie je ocenění, udílené jednou ročně naší neziskovou organizací v rámci snahy o prosazování a zviditelňování principů dobrého vládnutí, odpovědnosti a transparentnosti ve veřejné správě. Cílem je ocenit a zviditelnit konkrétní počiny vedoucí k prosazení zásad dobrého vládnutí,“ uvedl Adam Valenta projektový manažer Zaostřeno o.p.s. s tím, že laureáta vybírá nezávislá pětičlenná porota preferenčním systémem.

Laureát ceny získá podle něj spolu se soškou z dílny designérky Márie Hostinové také cenu v hodnotě 200 000,- korun, konkrétní forma ocenění bude domluvena přímo s laureátem.
V loňském roce získal Bílou lilie - skleněnou sošku ve tvaru lilie, redaktor Lidových novin Tomáš Němeček za úspěšný pokus nabourat hranice mezi právem na osobní ochranu a právem na svobodný přístup k informacím v souvislosti se státními zaměstnanci.

Cena Bílé lilie je dílem designérky Márie Hostinové. Je vyrobena ze skla a českého křišťálu, materiálů, které symbolizují čistotu a průhlednost. Každý exemplář je řemeslně zpracovaný unikát vyrobený ve sklárně v Holicích, soška je 35 centimetrů vysoká a váží 1 kilogram.

Zaostřeno o.p.s. je nevládní neziskovou organizací, jejímž posláním je podporovat principy dobrého vládnutí, otevřenou a odpovědnou správu věcí veřejných a usilovat o kultivaci politického prostředí. Prostřednictvím svých programů podporuje informovanost o nekorektním jednání v politickém i ekonomickém prostředí. Na základě osvědčených postupů prosazuje morální a etické principy moderní společnosti na místní, regionální i národní úrovni a vytváří prostor pro diskusi s odbornou i občanskou veřejností. Zaostřeno o.p.s. bylo založeno v květnu 2012. Před tímto datem fungovalo jako neformální skupina pod názvem Bílá lilie.

Bližší informace o ceně naleznete na www.zaostreno.org.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky