Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj s pomocí dotace rozšíří sociální služby

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2017 13:17
  • Sociální

Sdílet článek

Rada kraje schválila výsledky hodnocení zakázek „Zajištění sociální služby „Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež“ v Libereckém kraji“ a „Zajištění sociální služby „Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi“ v Libereckém kraji“, a to v rámci realizace projektu „Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji“.

Youtube video

Uchazečům budou nyní odeslána oznámení o výsledku zadávacích řízení a následně budou podepsány smlouvy. Tyto sociální služby mají působit preventivně, reagovat na negativní jevy ve společnosti, zmírňovat je a odstraňovat. Služby by měly rovněž pomoci začleňování skupin, jimž hrozí sociální vyloučení, do společnosti.

 „Jsem velmi rád, že se podařilo tato zdlouhavá zadávací řízení dotáhnout do zdárného konce a nyní bude možné s vybranými uchazeči podepsat smlouvy,“ uvedl Pavel Svoboda, náměstek hejtmana, pověřený řízením resortu sociálních věcí. „Zadávací řízení byla zahájena v září minulého roku, ale kvůli zdlouhavému procesu hodnocení nabídek a kontrol ze strany řídícího orgánu jsme mohli zakázky předložit radě až nyní,“ dodal.

Současně došlo k zahájení dalších čtyř zadávacích řízení na zajištění sociálních služeb v rámci projektu „Podpora a rozvoj sociálních služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji“. V rámci tohoto projektu dojde k podpoře sociálních služeb s cílovou skupinou osob se zdravotním postižením, konkrétně se jedná o služby Podpora samostatného bydlení, Osobní asistence, Sociálně Terapeutické dílny a Sociální rehabilitace.

„Liberecký kraj má v plánu z projektů podpořit vybrané sociální služby až do začátku roku 2020, přičemž náklady projektů jsou celkem 239 milionů Kč, a jsou financovány z finančních prostředků EU, ČR a kraje prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost,“ doplnila statutární náměstkyně hejtmana pro řízení rezortu ekonomiky, správy majetku a informace Jitka Volfová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky