Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Euroregion Tour 2017 přišlo přes tři a půl tisíce návštěvníků

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 03. 2017 14:00

Sdílet článek

Už 17. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour se v pátek 17. 3. a v sobotu 18. 3. uskutečnil v Jablonci nad Nisou. Veletrhu se zúčastnilo rekordní množství vystavovatelů, přičemž úplně poprvé se tady představily Turistická centrála Chorvatska, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Kroměřížsko nebo společnost Adventura. 

Barokní poklady představily Olomoucký a Plzeňský kraj, turistické možnosti celého Libereckého kraje prezentovaly regiony Českolipska, Českého ráje, Jizerských a Krkonoš. Návštěvníci si mohli přímo na veletrhu objednat i lety balónem nebo zájezd některé z cestovních kanceláří. Zájem o turistickou nabídku byl veliký a veletrh navštívilo bezmála tři a půl tisíce návštěvníků.

Nabídka turistických možností byla doplněna účastí regionálních výrobců z Čech a Polska, jejichž řemeslo si mohli návštěvníci vyzkoušet v připravených dílničkách a zakoupit si jejich produkty. Veletrh doprovázel také program pro návštěvníky v podobě besed a výstav, tvořivé dílny pro děti, možnost vyzkoušet si 3D virtualitu nebo řešení hlavolamů iQparku Liberec.

V rámci veletrhu se uskutečnilo setkání informačních center Libereckého kraje, které přiblížilo novinky na sezónu 2017, a odborný seminář Okresní hospodářské komory Jablonec nad Nisou na téma „Rodinná tradice aneb Z otce na dceru“.

Organizátoři nezapomněli ani na studenty studující obor cestovní ruch, pro které připravili odbornou soutěž. První část soutěže, jejímž úkolem bylo vytvoření návrhu turistického produktu, vyhrála Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie, Jablonec nad Nisou. Druhou část, sestávající z prezentace na téma „Proč by měl turistický návštěvník přijet právě k nám“, vyhrály studentky Střední odborné školy dopravy a cestovního ruchu z Krnova.

Návštěvníci veletrhu soutěžili o zájezd v hodnotě 10.000 Kč od společnosti RS Tour Praha, zájezd Tatrabusem od cestovní kanceláře Adventura, poukázku na zájezd od CK Hoška Tour nebo let balónem společnosti Baart.

Foto: www.euroregiontour.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky