Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na průtahu Libercem začne ve čtvrtek modernizace mostu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 05. 2017 14:31
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rekonstrukce mostu před odbočkou k Centru Babylon zcela uzavře jízdní pás silnice I/35 ve směru od Turnova. Z tohoto důvodu bude neprůjezdný i nájezd ze silnice I/14 od Kunratic. Dopravní omezení bude trvat ve dvou etapách od začátku června do konce listopadu letošního roku. Během těchto šesti měsíců dojde k odstranění havarijního stavu mostu a rozšíření komunikace o třetí jízdní pruh. Sjezd do Košické ulice bude zatím otevřen.

„Důvodem dlouhodobé uzavírky je havarijní stav mostu a nutnost ho rozšířit o třetí jízdní pruh, tak aby byla zvýšena plynulost a bezpečnost řidičů. Podle výsledků celostátního sčítání dopravy je tento úsek státní silnice I/35 nejvíce zatíženým na území Libereckého kraje. Denně v obou směrech projede asi 47 tisíc vozidel,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp. „Krajský úřad, který uzavírky provozu povolil, si je vědom, že pro řidiče bude jízda po Liberci komplikovanější, ale tuto část průtahu městem je skutečně nutné opravit a na prvním místě musí být bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ dodává Čáp.

Dopravní omezení bude probíhat ve dvou etapách:

V termínu od 1. 6. do 30. 11. 2017 bude uzavřen jízdní pás silnice I/35, včetně nájezdu ze silnice I/14 od Kunratic.

V termínu od 1. 10. do 30. 11. 2017 dojde k uzavírce sjezdu ze silnice I/35 ze směru od Turnova do Košické ulice v Liberci.

Objízdné trasy budou označeny a povedou ulicemi Doubská a Čechova (v případě uzavření Čechovy ulice se bude jezdit ulicí Nákladní). Ve druhé etapě bude objízdná trasa vedena po silnici I/14 do Vratislavic nad Nisou a dále ulicemi Tanvaldská a Jablonecká.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky