Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Navrhněte kandidáty na udělení Pocty hejtmana, možnost je do 30. června

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 06. 2017 16:49

Sdílet článek

Do konce června přijímá Liberecký kraj nominace na udělení Pocty hejtmana. Ocenění mohou získat výjimečné osobnosti, které svou celoživotní prací nebo významným skutkem obohatily Liberecký kraj. Poctu hejtmana převezmou při slavnostním večeru, který se uskuteční 24. října 2017.

Udělení Pocta hejtmana je nejen poděkováním lidem, kteří se zasloužili o rozvoj a dobré jméno Libereckého kraje, ale i připomenutím mimořádných nebo hrdinských činů. „Pokud je tedy ve vašem okolí někdo, kdo si podle vašeho názoru zaslouží být oceněn za celoživotní práci, přínos našemu kraji či mimořádnou, třeba sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh,“ vyzývá hejtman Libereckého kraje Martin Půta s tím, že v letošním roce mohou sami občané do nominací zasáhnout již popáté.

Podrobné informace včetně formuláře, který je třeba vyplnit, jsou zveřejněné na webových stránkách: http://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/poradane-akce/pocty-hejtmana-libereckeho-kraje-2014.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak ze zástupců zastupitelských klubů, tak ze zástupců organizací spjatých s Libereckým krajem. Ta následně z nominovaných vybere osobnosti, které hejtman Libereckého kraje v říjnu ocení.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana udělovány poprvé, získalo ocenění již 66 osobností. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky