Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Po sedmi letech bude artloch znovu na kraji!

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 03. 2017 12:03

Sdílet článek

Malíř Jiří Lochman bude opět vystavovat své obrazy ve foyer budovy Krajského úřadu Libereckého kraje. V pondělí 3. dubna v 17:00 hodin s ním výstavu jeho tvorby slavnostně zahájí radní Květa Vinklátová. Obrazy si můžete prohlédnout do 28. dubna.

„Před sedmi lety jsem řekl dost, už žádná další výstava. Nyní jsem požádal Krajský úřad Libereckého kraje o takzvanou výstavu na přidanou. Bylo mi vyhověno, za což děkuji a tak jsem tady,“ uvádí motiv k výstavě Jiří Lochman. I když sám o sobě tvrdí, že je malíř samouk, zájem o jeho tvorbu je značný, o čemž svědčí i 156 uskutečněných výstav.

Jiří Lochman charakterizuje většinu své tvorby jako tzv. „artloch“, tedy techniku olejomalby, kterou vyvinul a která nedovoluje malovat kopie jeho obrazů. Tuto speciální metodu malby bude mít možnost veřejnost zhlédnout každý pracovní den zdarma ve vestibulu budovy krajského úřadu až do 28. dubna 2017.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky