Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Premiér Sobotka na krátké návštěvě kraje

20. 09. 2016

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil sídlo Libereckého kraje a setkal se na krátké pracovní schůzce s hejtmanem Martinem Půtou.  

„Poděkoval jsem premiérovi za to, že i z jeho osobní iniciativy se plánované rozšíření polského dolu Turow v těsné blízkosti hranice s Polskem podařilo zařadit na program česko-polských vládních jednání a zahájit tak přípravu řešení možných problémů se zásobováním vodou obcí zejména na české straně hranice,“ říká hejtman Půta. „Stejně tak i zájem ze strany vlády pomohl při redukci světelného smogu z rozsáhlého areálu skleníků poblíž polského města Bogatynia. Ten by již neměl obtěžovat okolí poté, co do skleníků bylo polským majitelem během letních měsíců namontováno zastínění,“ dodává hejtman.

Premiér v rozhovoru s hejtmanem přislíbil, že bude usilovat o to, aby kraje opět mohly získat finanční prostředky na opravy silnic II. a III. tříd ze SFDI a mohlo se tak dále pracovat na zlepšování jejich stavu. Jak se oba shodli, kvalita dopravní infrastruktury v regionech je klíčová a za hlavní problém ji v různých průzkumech označují i obyvatelé Libereckého kraje.

Mgr. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549