Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přes hraniční přechod Kunratice - Bogatynia se dá projet

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 04. 2017 16:56
  • Doprava

Sdílet článek

Hraniční přechod Kunratice/Bogatynia na krajské silnici III/03511 je od pátečních 15:00 hodin znovu otevřený. Zcela uzavřen byl od pondělí 3. dubna v souvislosti se zahájením rekonstrukce silnice Frýdlant – Kunratice – státní hranice.

Vzhledem k nedostatečnému projednání žádosti o úplnou uzavírku provozu s polskou stranou a na základě podnětu města Bogatynia a Libereckého kraje, investora akce, je dopravní omezení upraveno. Stavební práce budou prováděny převážně za částečné uzavírky. „Silnice od státní hranice je od pátku 7. dubna od 15.00 hodin opět průjezdná. Provoz je otevřen až k továrně TRW Automotive Czech s.r.o. Úsek silnice od okružní křižovatky k továrně TRW Automotive Czech s.r.o. zůstává zcela uzavřený,“ říká Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy. Objízdná trasa do Frýdlantu je vedena po silnicích II/03514 Dětřichov – Kunratice, III/03515, III/03513 a dále po státní silnici I/13 do Dětřichova.

Úplnou uzavírku silnice III. třídy číslo 03511 v úseku Frýdlant – Kunratice – státní hranice povolil Městský úřad Frýdlant, příslušný silniční správní úřad, ve třech etapách v termínu od 3. 4. do 30. 8. 2017. Rozhodnutí bylo vydáno na základě žádosti společnosti EUROVIA, která podle výsledku výběrového řízení provádí kompletní rekonstrukci silnice.

Na rekonstrukci získal Liberecký kraj dotaci z přeshraničního česko-polského programu Interreg. Pracuje se na kompletní modernizaci živičného krytu silnice, včetně podloží. Součástí je obnova nezpevněných krajnic, oprava odvodnění včetně všech propustků, úprava napojení jednotlivých připojení komunikací a sjezdů a obnova dopravního značení. Celková cena rekonstrukce předmětného úseku je 943 tisíc EUR.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky