Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prezident navštívil podnikatele roku 2016 a na dvou náměstích se setkal s občany

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 05. 2017 18:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

Do Turnova, Jilemnice a Železného Brodu dnes zavítal prezident Miloš Zeman v rámci své třídenní návštěvy Libereckého kraje. Po cestě krajem jej doprovází hejtman Martin Půta.

Dopolední program probíhal v turnovské společnosti TREVOS, a.s, která dodává zářivky, průmyslové lampy a osvětlovací techniku. V současnosti je jedním z největších výrobců průmyslových svítidel v Evropě. Do zemí EU směřuje 78 % produkce, ale svítidla TREVOSU je možné najít v 65 zemích světa – od Mexika a zemí Střední a Jižní Ameriky přes Izrael a arabský svět až po Nový Zéland. Společnost, její úspěchy, úskalí i překážky v podnikání hlavě státu představil předseda dozorčí rady a spolumajitel Jiří Opočenský, který letos v lednu získal titul EY Podnikatel roku 2016 Libereckého kraje. Poté se prezident, hejtman a vedení společnosti setkali se zaměstnanci.

Následně se prezidentská kolona přemístila na Zámek Svijany, kde prezident poobědval s podnikateli a významnými osobnostmi Libereckého kraje. Oficiální návštěva pokračovala v Jilemnici, kde se Miloš Zeman nejprve setkal s vedením a představiteli města a poté na náměstí s obyvateli. Místní se hlavy státu ptali třeba na to, zda sleduje hokejové mistrovství nebo se zajímali o jeho cesty po krajích.

V Železném Brodu padaly otázky týkající se sklářství a jeho budoucnosti, občané se také zajímali o názor prezidenta na současnou politickou situaci. 

 

O návštěvě svijanského zámku se můžete dočíst zde: https://www.zameksvijany.cz/prezident-zeman-navstivil-zamek-svijany.html.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky