Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přihlaste vaši školu do soutěže Hejtmanův pohár

13. 03. 2017

Hejtmanův pohár je soutěž, ve které spolu zápolí jednotlivé školy a jejich žáci ve zdolávání tzv. opičí dráhy. Zapojit se mohou všechny základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií z každého kraje České republiky.

Soutěží se ve 14 krajích, o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana. V listopadu 2016 odstartoval již třetí ročník soutěže a Liberecký kraj podporuje tuto soutěž už od počátku.

Cílem soutěže je u dětí a mládeže podpořit zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám.

Soutěží se na opičí dráze plné kreativních překážek, které prověří všestranné sportovní nadání zapojených žáků. Dráha má unifikovanou podobu a je možné ji postavit v každé tělocvičně či multifunkčním hřišti. Soutěž využívá moderní aplikaci, díky které si každá škola může zvolit termín pro zapojení se do soutěže individuálně a dle vlastních možností. Ideální pro zapojení je hodina tělesné výchovy nebo různé sportovní kroužky.

Letos na podzim proběhlo na krajském úřadě předání cen třem nejlepším školám v Libereckém kraji.

Škola, která má zájem se zúčastnit, se musí zaregistrovat na těchto webových stránkách. Po přihlášení bude následně umožněno provádění soutěžních aktivit včetně zapisování výsledných časů žáků, kteří dráhu zdárně zdolají. Školy mají možnost získat i další bonusové body a mít tak větší šanci na úspěch, jenž zaručuje nejen zviditelnění, ale také hodnotné ocenění.

Hodnotící systém postavený na principu získávání soutěžních bodů přitom dává největší šanci na úspěch školám, které budou nejaktivnější, nikoliv pouze školám s nejrychlejšími žáky. Výhrou jsou pak poukazy na sportovní vybavení - pro jednotlivce v hodnotě 3000 Kč, pro kolektivy 5000 Kč a ve stejné výši získá poukaz také každá škola, ze které pochází vítězové jednotlivých kategorií.

Více informací naleznete na hejtmanuvpohar.cz nebo v prezentaci shrnující předchozí ročník: http://bit.ly/1Rz5wGn.

TZ: Asociace amatérských sportů

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624