Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Připravujete projekt? Kraj sbírá projektové záměry a pomáhá vyhledat vhodné finanční zdroje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 06. 2017 08:48
  • Rozvoj

Sdílet článek

Subjekty a instituce, které plánují realizovat své projekty v Libereckém kraji, mají možnost zaevidovat připravované projekty a záměry do nově vytvořené databáze. Díky registraci budou dostávat aktuální informace o možnostech čerpání finančních prostředků z evropských, národních či krajských zdrojů zacílené dle jejich potřeb a pravidelný informační servis z oblasti dotační politiky. Žadatelé o dotace tak mohou být zase o krok blíž k úspěšné realizaci svých projektů. Vstup do databáze je umožněn prostřednictvím webových stránek  www.rsk-lk.cz/databaze.

Liberecký kraj dlouhodobě mapuje připravenost a schopnost subjektů v regionu realizovat projekty a čerpat finanční zdroje. „Díky tomu získáváme přehled o projektových záměrech jednotlivých subjektů na území kraje, dokážeme identifikovat aktuální potřeby žadatelů a jejich bariéry v čerpání dotací,“ vysvětluje Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Informace od regionálních subjektů Liberecký kraj dále předává na národní úroveň, komunikuje s řídícími orgány operačních programů ohledně zaměření výzev a s ústředními orgány o nastavení národních dotačních titulů.

Pro účely sběru a aktualizace dat od žadatelů Liberecký kraj v těchto dnech spouští novou „Databázi RAP“, prostřednictvím které mohou regionální subjekty vkládat své připravované záměry nebo projekty. Vstup do databáze je umožněn prostřednictvím webových stránek  www.rsk-lk.cz/databaze, kde se mohou všechny subjekty jednoduše zaregistrovat a vložit informace o svých připravovaných záměrech či projektech. Informace osobního nebo citlivého charakteru nebudou veřejně dostupné, slouží pouze pro potřeby kraje.

„Údaje z databáze budou mimo jiné sloužit jako podklad pro zpracování Regionálního akčního plánu Libereckého kraje pro rok 2017, který identifikuje potřeby, požadavky a priority kraje vzhledem k čerpání dotací a je zdrojem pro vyhodnocování plnění Strategie regionálního rozvoje ČR 2014-2020,“ dodává radní Radka Loučková Kotasová.

V případě jakýchkoli dotazů se neváhejte obrátit na pracovníky sekretariátu Regionální stálé konference Libereckého kraje Mgr. Barboru Ledlovou (barbora.ledlova@kraj-lbc.cz, 485 226 543) nebo Ing. Přemysla Bureše (premysl.bures@kraj-lbc.cz, 485 226 416).

logo_MMR_OP_technicka_pomoc

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky