Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Proběhl audit výběrových řízení na ředitele příspěvkových organizací v resortu sociálních věcí

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 11. 09. 2015 11:00

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje projednala na svém zasedání dne 8. září 2015 informace vyplývající z auditu předložených podkladů a koncepcí úspěšných uchazečů v rámci výběrových řízení na pozici ředitele/ky vybraných příspěvkových organizací resortu sociálních věcí. Z auditu, s nímž se radní seznámili, vyplynulo, že v žádném výběrovém řízení nedošlo k plagiátorství. V budoucnu přesto dojde k úpravě podmínek výběrových řízení. 

Youtube video

„Kromě prověřených dokumentů, jako byly přihláška do výběrového řízení, osobní dotazník, životopis, doklad o vzdělání, výpis z rejstříku trestů, lustrační osvědčení a souhlas osobních údajů, byly kontrolovány jednotlivé koncepce úspěšných uchazečů,“ popsala náměstkyně hejtmana Lenka Kadlecová, pověřená vedením resortu sociálních věcí.

Odhalení plagiátu (kdy se jedná o umělecké nebo vědecké dílo, jež někdo jiný než skutečný autor neprávem vydává za své) vyžaduje instalaci elektronického programu porovnávajícího texty a odhalujícího podobnosti s odbornými texty, články, publikacemi a jinými díly. Pracovníci krajského úřadu podobným programem nedisponují.

Kontrola tedy spočívala v zadávání klíčových slov do internetového vyhledávače „Google“ s cílem porovnat podobnosti textací s již zveřejněnými dokumenty jiných pobytových zařízení sociálních služeb. Plagiátorství se nepotvrdilo.

Novými požadovanými přílohami přihlášky do výběrového řízení na pozici ředitele/ředitelky budou:

a)

Čestné prohlášení o pravdivosti údajů v dokumentech přikládaných k přihlášce do výběrového řízení.

b)

Čestné prohlášení o souladu obsahu koncepce, vize či návrhu na budoucí chod organizace se zákonem č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, ve znění pozdějších předpisů, včetně požadavku na uvádění zdroje čerpaných informací.

c)

Koncepce, vize či návrhy na budoucí chod organizace v listinné i elektronické podobě.

Dále budou upraveny podmínky budoucích výběrových řízení ve složení výběrové komise, která bude vždy obsazena starostou příslušné obce, ve které se zařízení zřizované Libereckým krajem nachází, a to s hlasem rozhodujícím.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky