Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní kraje a města Liberce diskutovali o společných projektech

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 01. 2017 12:34

Sdílet článek

Členové Rady Libereckého kraje pokračují ve svých setkáních s radními měst Libereckého kraje. Koncem uplynulého týdne se sešli s radními statutárního města Liberce. Hovořilo se o vybudování nové základny pro záchranku na libereckém letišti, potřebě výstavby nové silnice do průmyslové zóny nebo financování příspěvkových organizací města a kraje.

Vybudování další příjezdové komunikace do liberecké průmyslové zóny je tématem rezonujícím na mnoha setkáních s firmami a podnikateli, kteří zde působí. Liberecký kraj má zájem tuto silnici co nejdříve vybudovat. „Bez změny územního plánu města, nemůže kraj silnici postavit. Projekt už je připravený a projednaný s agenturou CzechInvest, stavba může začít. Za Liberecký kraj můžeme také deklarovat, že jsme připraveni do procesu vstoupit a o komunikaci, která by mohla být 3. nebo dokonce 2. třídy, se starat,“ uvedl k problematice hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Hovořilo se také o plánované výstavbě základny Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na libereckém letišti. Zástupci města i kraje pak diskutovali také o budoucí podobě dopravního terminálu, který by měl propojit autobusovou meziměstskou i městskou dopravu s vlakovou.

Liberecký kraj v letošním roce počítá opět s podporou libereckých příspěvkových organizací – Divadlem F. X. Šaldy a Naivním divadlem Liberec, a to ve stejné výši jako v minulém roce. Liberecký kraj přispěl na provoz Divadla F. X. Šaldy Liberec částkou ve výši 1.200.000 Kč a Naivnímu divadlu Liberec částkou 500.000 Kč. „Vnímám, že je potřeba narovnat vztahy u příspěvkových organizací a ráda bych se tomuto tématu intenzivněji věnovala,“ doplnila Květa Vinklátová, radní Libereckého kraje pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Zástupce informovala také o dotačních titulech v oblasti kultury, památkové péče i cestovního ruchu, ze kterých může město rovněž žádat o podporu i na své další aktivity.

Další setkání s radními měst mají členové Rady Libereckého kraje naplánované ještě v posledním lednovém týdnu. Sejdou se s kolegy z České Lípy, Turnova a Semil. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky