Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice Studenec – Horka, v úseku Studenec pošta – odbočka na Bukovinu, bude předčasně sloužit přes zimní období

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 11. 2013 22:32

Sdílet článek

V odpoledních hodinách v pátek 15. listopadu bude do předčasného užívání na zimní období zprovozněn nově zrekonstruovaný úsek silnice II/293 Studenec Horka v úseku Studenec pošta – odbočka na Bukovinu.

Předčasné užívání silnice na zimní období bylo povoleno Městským úřadem Jilemnice a Policií ČR, DI Semily.

„Po skončení zimního období budou zahájeny práce na zbylém úseku silnice II/293. V příštím týdnu v závislosti na počasí bude za částečně omezeného provozu probíhat dodlážďování chodníků,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

 

Akce je podle něj spolufinancována na základě Vládního usnesení, kterým byl projekt  „Rekonstrukce silnice Horka u Staré Paky – Dolní Branná“ zařazen mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury. Na realizaci tohoto projektu jsou vyčleněny prostředky do výše 75% celkových investičních nákladů. Zbytek nákladů zainvestuje Liberecký kraj. Administrátorem projektu je Královehradecký kraj.

 

V současné době dále probíhají práce na projektové dokumentaci na úsek silnice II/293 a II/295 Studenec – D. Branná.

„Již byla předána dokumentace k územnímu řízení na stoupací pruh na silnici II/295 před Studencem od Dolní Branné s tím, že v rámci jejího projednávání  PČR požaduje jeho prodloužení až k horizontu terénní hrany ke Studenci,“ prozradil radní s tím, že s realizací těchto úseků se uvažuje v letech 2014 a 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky