Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sprinterka Petra se sunula tratí v bohorovném klidu. A má dvě stříbrné medaile

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 04. 2017 16:57
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Hned dvě stříbrné medaile v běžeckém lyžování vybojovala na Světových zimních hrách Speciálních olympiád v rakouském Linci čtyřiadvacetiletá klientka Denních a pobytových sociálních služeb Česká Lípa Petra Sádlová. Sportovkyni, která navštěvuje denní stacionář této krajské příspěvkové organizace, pogratuloval k jejímu úspěchu v budově Krajského úřadu LK náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Zimní hry se uskutečnily v rakouském Linci v termínu od 14. do 25. března. Sjelo se na ně přes 3.000 sportovců s mentálním postižením ze 110 zemí z celého světa. Závodníci se utkali v devíti oficiálních disciplínách. Petra Sádlová, která byla ve své kategorii z Libereckého kraje jediná, zaběhla na lyžích druhý nejlepší čas na tratích 50 a 100 metrů.

„Sprinterka Petra chytla umírněnou startovní horečku, takže se sunula v bohorovném klidu tratí
a její stříbrné místo ovlivnil klíčový moment: soupeřka, která moc spěchala a upadla. A další zvolila chybnou taktiku,“
popsala výkon Petry Sádlové na jedné z tratí Hana Válková, prezidentka Českého hnutí speciálních olympiád.

Účast na Světových zimních hrách si Petra Sádlová vybojovala vloni svým výkonem na Zimních hrách Speciálních olympiád v Horní Malé Úpě. Jak se svěřila náměstkovi Svobodovi, ani nedoufala, že by v rakouském Linci mohla získat medaili. „Měla jsem velkou radost. I moje rodina doma. Na oslavu jsme si dali zmrzlinový pohár,“ řekla.

Mezi další Petřiny koníčky patří fotografování, proto dostala od náměstka Pavla Svobody vedle kytice a bonboniéry také fotoalbum. „Jak jsem slyšel, do druhé své medaile dala všechny své síly a přesto, že spadla, zvedla se, zabojovala a dojela si pro druhé místo. To je obdivuhodné,“ poznamenal Pavel Svoboda. „Petra začala běhat na lyžích teprve před čtyřmi roky. Považuji za velký úspěch, že se za tak krátkou dobu natolik vypracovala, že sklízí úspěchy na světových závodech,“ dodal.

Vedle sportu a fotografování má Petra ráda muziku. Její oblíbenou kapelou je Lucie. Běhu na lyžích se chce věnovat i nadále.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky