Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Benešově n. P. se bude jednat o možném omezení jízd kamionů z Děčína do České Lípy

21. 11. 2013

Společné jednání Libereckého a Ústeckého kraje ve věci omezení tranzitní nákladní dopravy na silnici I/13;  II/262 a I/15 (Děčín – Česká Lípa) se uskuteční ve čtvrtek 28. listopadu od 9:30 hodin v  budově Městského kina, Čapkova 477, v Benešově n. P.

Na programu, jehož se zúčastní krajští rádní obou krajů Vladimír Mastník a Jaroslav Komínek, je představení výsledků směrového dopravního průzkumu, stanovisko Libereckého a Ústeckého kraje a vyjádření Policie ČR a SÚS. Předpokládaná doba jednání je 3 - 4 hodiny.

“Teprve dne 28. 11. 2013 se uskuteční v Benešově nad Ploučnicí jednání, na kterém budou zástupci samospráv dotčených obcí, Policie ČR, správci silnic seznámeni za účasti Libereckého a Ústeckého kraje s výsledky směrového dopravního průzkumu na silnici II/262.

Na tomto jednání chtějí oba kraje prezentovat navržené řešení a stanovisko k výsledkům. Do dnešního dne nebylo společné řešení ještě dohodnuto, a tedy nemohlo být ani prezentováno. Zdůrazňujeme, že z tohoto důvodu jsou závěry uvedené v médiích mnohdy mylné a zcela předčasné, a to i proto, že rozhodovat o případných omezeních budou orgány státní správy v rámci výkonu přenesené působnosti po předchozích vyjádřeních krajů a dotčených orgánů státní správy, tzn. Policie ČR,“ upozornil radní LK Vladimír Mastník. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588