Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V kavárně Pošta byli oceněni policisté za záchranu lidského života

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 06. 2017 11:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Policisté z obvodního oddělení v Mimoni prap. Luboš Fotr a pprap. Tomáš Horáček použili defibrilátor v jejich služebním vozidle a svým rychlým zásahem přispěli k záchraně života 76letého muže.

V historických prostorách kavárny Pošta na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje byli včera za záchranu lidského života oceněni. Za přítomnosti médií z rukou krajského ředitele plk. Vladislava Husáka převzali ocenění v podobě peněžitého daru. Policistům přišel osobně poděkovat i hejtman Libereckého kraje Martin Půta a ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Vladimír Hadač.

Letos v březnu Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje ve spolupráci s Libereckým krajem spustila projekt "AED pro Liberecký kraj", v rámci kterého nyní disponují policisté, ale také dobrovolní nebo profesionální hasiči v kraji celkem 36 automatickými externími defibrilátory (AED). Jedná se o život zachraňující přístroje nezbytné pro obnovu srdeční činnosti. Zdravotníci policisty i hasiče připravili na to, jak s přístroji zacházet. Liberecký kraj na nákup defibrilátorů poskytl dotaci 2.050.000 Kč. Od března byly použity už v 21 případech.

„Tento případ je jasným důkazem toho, že 2 miliony korun, které jsme poskytli na nákup celkem 36 defibrilátorů, jsou dobře a účelně vynaložené peníze. Děkuji policistům a iniciátorům tohoto projektu," říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta. "Od některých starostů jsem již zaznamenal vlastní iniciativu, že chtějí defibrilátory pořídit i strážníkům městských policií, " dodává.

Celá TZ: http://www.policie.cz/clanek/v-kavarne-posta-byli-oceneni-policiste-za-zachranu-lidskeho-zivota.aspx

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky