Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Velikonoce na Vísecké Rychtě v Kravařích

Maršálková Ivana

sekretariát Ing. Květy Vinklátové, náměstkyně hejtmana, resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu

  • 07. 04. 2017 07:56

Sdílet článek

Velikonoční svátky jara oslavíme v sobotu 15. dubna na Vísecké rychtě v Kravařích od 10.00 do 16.00. Program toho dne je určen hlavně rodinám s dětmi, ale i těm, kteří si chtějí užít atmosféru a tradice jarního venkova.

Dopoledne, v 11,00 hodin, vystoupí folklórní soubor Patašpička z Jablonného v Podještědí společně s hudebním doprovodem Lusatia Consort ze Cvikova. Pro návštěvníky si připravili příběh s názvem „Smrt chodí po vsi...“. Za účasti obou souborů bude také ve 14.00 vynesena do Bobřího potoka smrtka, která symbolizuje zimu. K průvodu se může přidat každý, kdo  se bude chtít tímto starodávným způsobem rozloučit s uplynulým ročním obdobím a přivítat tak jaro.

Atmosféře Velikonoc budou odpovídat také rukodělné dílničky, v rámci kterých si budou moci děti i dospělí vyrobit kraslici, uplést pomlázku nebo si zkusit upéct voňavé dobroty. Nebudou chybět ani tradiční řemeslné výrobky z textilu, keramiky nebo papíru, ale také květiny, domácí marmelády, medovina a spousta dalšího. Můžete u nás strávit celý den, protože občerstvení pro Vás připraví Retrobufet z Nového Boru a hlad a chutě u nich snadno zaženete. Nebudou chybět ani domácí kremrole, palačinky a mnoho dalšího.

Především děti ocení zábavný koutek, ať už s několika úkoly a rébusy uvnitř rychty, ale i u zastavení s živými zvířátky venku. Těšit se můžete na jehňátka, králíky, slepičky či kachny, a možná i na koníka.

TZ VMG ČL

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky