Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava fotografa Václava Odehnala na kraji se jmenuje Pět let s objektivem

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 10. 2013 15:02

Sdílet článek

Liberecký kraj pod záštitou náměstkyně hejtmana PhDr. Hany Maierové pořádá výstavu fotografa Václava Odehnala nazvanou Pět let s objektivem., Vernisáž se uskuteční 4. listopadu v 16 hodin ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642 / 2a, Liberec

Výstavu zahájí náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová, úvodní slovo přednese Lenka Šobáňová, hudební doprovod má Honza Vopařil – kytara.

Výstava je přístupná od 4. do 29. 11. 2013, 8.00 - 17.00, pondělí a středa do 18.00

Tak to je on – Václav Odehnal

Tak to jsem já. Jmenuji se Václav Odehnal a v roce 1945 mne přivezli rodiče se starším bratrem z Hlinska jako mimino na Frýdlantsko. Tady žiji dodnes. Vychodil jsem tu školy, vyučil se a pracoval. V našem domě jsme s manželkou otevřeli také obchod „U malíře“.

 

            Je to prozaický obchod s barvami a vším možným. Občas se tu v Raspenavě zastaví bývalý majitel domu, který v Bavorsku provozuje obchod s nádobím. Líbí se mu, jak je dům upraven.

            Stejně jako mně se mu ale nejvíce líbí moje zahrada. Hodně jsem se tu nadřel, jen ty obrovské kameny přepravit a usadit do terénu byl výkon. V zahradě v létě jíme a také v zimě rádi sledujeme život v ní přes okno.

 

            Ta zahrada vlastně může za to, že jsem se v roce 2008 začal věnovat fotografování vážně. Do té doby to bylo běžné dokumentování rodinného života, dětí a tak podobně. Vážně zájem o fotografickou tvorbu si vyžádal pořádné fotoaparáty. Začínal jsem s Nikonem D40. Nyní mám k dispozici a na výběr lepší Nikon D5000 a Canon Powershot G7. Digitální fotografie mi velice vyhovuje. Vždycky říkám: „Cvakám, cvakám a mažu, to je výhoda digitálu“.

 

            Moje fotografie jsou převážně z Libereckého kraje. Můj první úspěch byl, když si moje fotografie vybrala firma FRIT, spol. s r. o. pro svůj firemní kalendář na rok 2010. O rok později (v roce 2011) jsem měl hned tři výstavy. Ta první byla v Oldřichově v Hájích s názvem „Fotografie z Frýdlantska“. Druhá byla ve výstavní síni frýdlantské radnice. Vystavoval jsem společně s výtvarnicí Monikou Brunettovou na téma „Fotografie a keramika“. Ta třetí vyla v galerii Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích na téma „Barevná a černobílá fotografie“. Mimo to vystavuji i v tak prozaických prostorách, jako jsou třeba chodby zdravotního střediska v Raspenavě, kde mi 30. září skončila druhá prezentace fotografií ve zdravotním středisku. Měl jsem radost za krásné zápisky v knize návštěv a rozhodl jsem se prezentovat mé fotky každý rok, pro radost pacientů.

 

            Prezentuji se také na webových stránkách www.fotomaster.estranky.cz.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky