Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstavu Mladí lvi v kleci v liberecké Oblastní galerii lze vidět v původní budově už jen do konce roku

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 12. 2013 08:00

Sdílet článek

Velkolepé loučení nejen s úspěšnou výstavou Mladí lvi v kleci, ale také s celým Liebiegovým palácem chystá na neděli 15. prosince Oblastní galerie v Liberci. Na Nový rok se totiž její brány uzavřou a galerie se přestěhuje do nově zrekonstruované budovy Lázní. Celodenní nedělní dernisáž nabídne poslední komentované prohlídky výstavami i budovou, vánoční dílny pro děti a jejich rodiče a připraven je i další bohatý doprovodný program. Vstup je po celý den zdarma.

Poslední výstava ve staré budově galerie, Mladí lvi v kleci, věnovaná německy hovořícím výtvarníkům meziválečného Československa, nad kterou převzala záštitu náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová, přilákala již přes 5 000 návštěvníků. „Návštěvností dokonce překonala Dürera,“ potvrzuje kurátorka Anna Habánová. Mladí lvi vyvolali ohlas nejen u české veřejnosti, ale také za hranicemi. „Příjemným překvapením pro nás byl opravdu velký zájem ze strany německých návštěvníků,“ doplňuje kurátorka. Ti, kdo chtějí výjimečnou výstavu ještě vidět, už mají čas jen do konce roku.

Galerie se nyní s Liebiegovým palácem loučí a samozřejmě bilancuje. Za 60 let existence zde uspořádala více než sedm stovek výstav. Z poslední doby jmenujme alespoň výstavy Albrechta Dürera, Květy Pacovské, Markuse Lüpertze, Jana Koblasy nebo třeba architektonickou výstavu o Sialu.

Lákal hlavně Dürer a Mladí lvi

I letošní rok byl pro galerii úspěšný, návštěvnost i zájem veřejnosti totiž nebývale vzrostl. „Návštěvnost se oproti minulému roku zvýšila o 25 %,“ pochvaluje si ředitel Jan Randáček. „Od začátku roku sem k nám zavítalo již více než 15 000 návštěvníků. Určitě to je dáno jednak úspěšnými výstavami Albrecht Dürer a Mladí lvi v kleci, ale také oslavami k 60. výročí galerie a atraktivním celoročním doprovodným programem.“

Program dernisáže v neděli 15. prosince:

10:00 Od sklepa po půdu (Jan Randáček)

10:30 Vystoupení Dětského sboru Zvoneček, MŠ Stromovka Liberec

11:00 Mladí lvi v kleci (Lví duel Anna a Ivo Habánovi)

12:00 Francouzská krajinomalba (Zuzana Štěpanovičová)

13:00 Oficiální rozloučení

13:30 Prohlídka stálou expozicí českého výtvarného umění

15:00 Vystoupení Naivního divadla v Liberci pro děti i dospělé

16:00 Od sklepa po půdu (Jan Randáček)

17:00 Mladí lvi v kleci (Lví duet Anna a Ivo Habánovi)

10–13 a 14–17    Vánoční workshop pro rodiče a prarodiče s dětmi a všechny ostatní

Přijďte si do galerie vyrobit netradiční vánoční „šperky" na stromeček i na sebe. Využijte možnost vyzkoušet si práci se sklářským kahanem a vyfouknout si vlastní skleněnou ozdobu, vyrobit si korálkové ozdoby a přívěsky, netradiční řetězy z křišťálových ověsů a perel nebo si vyrobit vlastní třpytivý vánoční papír.

 

Více informací: www.ogl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky