Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výtěžek 6. Benefičního koncertu Ostrova života překonal rekord!

27. 05. 2016

Letošní Benefiční koncert překonal všechna naše očekávání. Počasí jak malované, vynikající účinkující a spokojení návštěvníci. Víc si organizátoři snad ani přát nemohou. V pořadí už 6. Benefici navštívilo hodně přes 1.000 lidí nejen z Hrádku a okolí, ale i ze vzdálenějších míst. Těší nás, že i přesto, že pomoc, kterou Ostrov života poskytuje, je určená primárně lidem z Hrádecka, oslovuje naše myšlenka řadu lidí i daleko za hranicemi našeho města. Na pomoc potřebným se celkem vybralo téměř 130 tisíc korun. 

Kdo přišel v sobotu 21. května na Hasičskou louku v Hrádku nad Nisou, jistě nelitoval. Benefiční koncerty Ostrova života jsou jedinečné tím, že vedle sebe na jednom pódiu vystupují děti, amatérští a začínající umělci i ti, kteří si už srdce svých fanoušků dávno dobyli. Letos jsme vsadili na Karla Kahovce a George & Beatovens, hrádeckou kapelu Vobuty, skupinu EFF z Trutnova a libereckou legendu Těla. Spolu s nimi bavili návštěvníky loutkoherci ze cvikovského souboru Klubíčko, irské tance předvedly Irské sestry z Jablonce nad Nisou, skvěle tančili také bráchové Jakub a Daniel Jakubcovi, tancem všechny přítomné okouzlila fenka Miley se svojí paničkou Verčou Klimešovou a převážně taneční vystoupení předvedly i děti z hrádeckých mateřinek. Nechyběla ani pohádka O červené Karkulce v podání hudebního kroužku při ZŠ Donín a velký potlesk si vysloužili Hasíci – nejmenší členové hrádeckého hasičského sboru – za ukázku hasičských dovedností.

Lidé mohli přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, přičemž dobrovolné vstupné bylo příspěvkem do veřejné sbírky OSTROV POMÁHÁ. Tradičně mohli návštěvníci také nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky. V průběhu koncertu došlo na předání finančních darů od obce Chotyně a Romského sdružení, které spolku Ostrov života věnovalo výtěžek z Benefičního romského festivalu. Zajímavou částku se podařilo získat i v tradiční dražbě.

Veřejná sbírka (pokladny u vchodu): 73.814 Kč
Prodej ve stánku: 32.070 Kč
Dražba: 2.700 Kč
Obec Chotyně: 10.000 Kč
Romské sdružení: 11.000 Kč

Výtěžek letošního koncertu pokořil stotisícovou hranici. O částce 129.584 Kč jsme si netroufli ani snít. Realita je pro nás zavazující, není dost slov, kterými bychom mohli všem dárcům poděkovat. Velké díky patří také účinkujícím, sponzorům a všem, kdo jakýmkoliv způsobem pomohli při organizaci koncertu.

Za spolek Hrádek nad Nisou – Ostrov života z.s.
Věra Baumgartnerová

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624