Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zimní sklářské pátky startují v Železném Brodě 29. listopadu

19. 11. 2013

Turistické informační centrum Železný Brod láká návštěvníky do města s dlouholetou sklářskou tradicí na Zimní sklářské pátky. Od 29. listopadu 2013 do 14. března 2014 je připravena speciální nabídka, kdy se můžete podívat sklářské minulosti i současnosti „pod pokličku“ a využít některých výhod.

Již v letní sezoně byl vydán leták Za sklem v Železném Brodě, který provází návštěvníky centrem města a blízkým okolím po stopách skla. Zimní sklářské pátky mají však návštěvníkům přinést něco navíc. Novinkou pátého ročníku je motivační sbírání razítek z navštívených míst. Na vydaném dvojjazyčném letáku Zimní sklářské pátky je zadní strana určena pro otisk razítek. Pokud jich nasbíráte alespoň pět, můžete si vyzvednout na železnobrodském informačním centru malý dárek jako upomínku na návštěvu Železného Brodu.

Do Zimních sklářských pátků jsou zapojeny firmy Detesk, DT Glass, Lampglas, Galerie Lhotský na Chlístově, Foukané figurky Karel Sobotka, Střední uměleckoprůmyslová škola a Městské muzeum v Železném Brodě.

Na co se mohou návštěvníci těšit? Mohou například vidět při práci figurkáře Karla Sobotku, nositele ocenění Živnostník Libereckého kraje 2013, využít 5% páteční slevy na zboží ve firmách Lampglas a DT Glass, absolvovat komentované prohlídky firmy Detesk a sklářské školy; v městském muzeu je prodloužena v pátek otevírací doba…

Dobrou zprávu máme i pro sběratele turistických vizitek, neboť byla vydána nová vizitka Zimní sklářské pátky.
Více informací dostanete na Turistickém informačním centru Železný Brod, tel: 484 353 333.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588