Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kresby a malby deseti libereckých tvůrců jsou vystaveny ve vestibulu úřadu

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 03. 01. 2017 14:35
  • Magazín

Sdílet článek

Kresby a malby podle živých modelů ozdobily vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje. Nová výstava představí v průběhu měsíce ledna práce Skupiny DESET z Liberce. Zájemci ji mohou vidět do 30. ledna. Vernisáž je naplánována na pondělí 9. ledna od 16.30 hodin.

Skupina DESET je partou deseti příznivců kreslení, malování, čmárání a dalších způsobů zachycení jejich vidění světa na papír - ať už tužkou, uhlem, akvarelovými či jinými barvami. Deset lidí různých profesí, kteří přibližně 10 let věnují část svého volného času kresbě a malbě. Prostřednictvím výstavy chtějí sdílet své radosti a emoce a představit vlastní studie lidské postavy či portréty.

Skupina vznikla původně jako kurz kresby při Střední umělecké škole v Liberci, Vratislavicích. Když kurz skončil, jeho účastníci cítili, že by chtěli dále pokračovat. Založili si svůj vlastní kurz v prostorách Základní školy v ulici 5. Května v Liberci.

Členy skupiny jsou:

Jana Bauerová, Eva Beránková, Monika Brunettová, Pavel Kos, Daniela Kronďáková, Martin Mastný, Stanislava Matulová, Josef Vaníček, David Votrubec, Svatava Zenklová, Petr Zenkl

Výstava je přístupná ve všední dny, od 8 do 17 hodin, v pondělí a ve středu do 18 hodin.  

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky