Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekoden na Grabštejně

Futerová Linda

  • 22. 07. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2085|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Po úspěšné premiéře v libereckých Lidových sadech v červenci 2003 připravuje resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje na letošní léto další „Ekoden pro děti a rodiče,“ tentokrát na Státním hradu a zámku Grabštejn nedaleko Chotyně.  V sobotu 31. července bude na Grabštejně připravena řada tvůrčích dílniček, ve kterých si budou moci návštěvníci vyzkoušet práci s přírodními i jinými materiály a ověřit si své znalosti o přírodě. Od 10.00 do 18.00 hodin si bude možné zkusit například drátkování kamínků, malování na hedvábí či výrobu ručního papíru a jeho zdobení sušenými květinami. Návštěvníci budou moci zjistit úroveň svých vědomostí o bylinkách či při poznávání stromů, keřů a plodů. Liberecké divadlo Piškot obohatí program představením „O princezně a Popletovi“. Děti se budou moci svést také na koni.        

Cílem obdobných aktivit je vzbuzovat u mladých rodin zájem o tvořivější trávení volného času. V letošním roce nepřipravujeme pouze jeden program tohoto typu. Po dubnovém Dnu Země v Oldřichově v Hájích se uskuteční akce také v Lomnici nad Popelkou a to 28. srpna. K pořádání dalších programů pro volný čas nás vede především velký zájem veřejnosti,“ řekl radní za životní prostředí a zemědělství Libereckého kraje Radim Zika, který společně se starostkou obce Chotyně Janou Mlejneckou převzal nad konáním „Ekodne“ záštitu.     

Na akci se neplatí vstupné, veškeré náklady jsou hrazeny z prostředků resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky