Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Euroregionální Cenu za inovaci podpořil saský ministerský předseda Georg Milbradt

Zámečník Jaroslav

  • 27. 03. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3719|autor:Zámečník Jaroslav|email:j.zamecnik@arr-nisa.cz|telefon:485 340 991|mobil:|aktualizace:]

V sobotu 25. března 2006 se v saském Kamenz uskutečnilo při příležitosti konání hospodářské výstavy WIR i slavnostní vyhlášení dalšího ročníku euroregionální Ceny inovace 2006. Tato soutěž určená pro firmy a podnikatele ze tří částí Euroregionu Nisa je vyhlášena již po čtvrté za sebou.

V minulém roce byla pořadatelem soutěže Okresní hospodářská komora v Liberci a česká část Euroregionu Nisa. Vítězné firmy v jednotlivých kategoriích obdržely finanční odměny a možnost používání loga této soutěže. Na finančních odměnách bylo rozděleno 10.000 EUR.  Do soutěže se přihlásilo celkem 40 firem, z toho 19 z české části, 14 z německé a 7 z polské části ERN. Firmy se přihlašovaly do 3 kategorií, a to Nejlepší inovace, Nejlepší partnerství a Nejlepší private-public-partnerschip. Nejvíce firem se přihlásilo do kategorie „Nejlepší inovace“ – celkem 21. V kategorii Nejlepší inovace vyhrála firma ELMARCO s.r.o., Liberec (výrobce stroje NANOSPIDER pro průmyslovou výrobu nanovláken).

V kategorii nejlepší partnerství vyhrála firma  Techno-Coat Oberflächentechnik GmbH, Zittau spolu s Technickou universita Liberec, strojní fakultou (spolupráce při vývoji technologií povrchových úprav kovů).

Letošní vyhlášení ročníku 2006 je pod patronací saského ministerského předsedy Georga Milbradta, který se vyhlášení osobně zúčastnil a pochválil dobrou myšlenku podpory vzájemné hospodářské spolupráce přes hranice.

Hejtman Petr Skokan po slavnostním vyhlášení dalšího ročníku Ceny inovace prohlásil:  „Rozvoj špičkových technologií by mohlo přinést zvýšení prestiže kraje i Euroregionu Nisa a přitáhnout pozornost investorů. Pro kraj je důležité, že je zde Technická universita a rádi bychom vytvořili podmínky aby nejlepší absolventi university zde zůstávali žít a podnikat a neodcházeli jinam“.

Dalšími osobami, které se zúčastnili slavnostními vyhlášení CENY INOVACE 2006 byl Thomas Jurk, saský ministr hospodářství, Günter Valentin, landát okresu Zittau-Löbau a předseda nemecké části ERN.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky