Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasil hořící dvojčata. Teď přijede fandit závodníkům memoriálu Manhattan

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 09. 09. 2021 16:00

Sdílet článek

Památku obětí útoků z 11. září 2001 v New Yorku již tradičně uctí Memoriál záchranářů z Manhattanu. Závod hasičů, policistů a zdravotníků bude po roční odmlce znovu hostit výšková budova krajského úřadu i přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje. Akce se koná v sobotu 11. září od 9 hodin. Sportovní zápolení pod záštitou hejtmana Martina Půty pořádá Sbor libereckých dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

Závodníky přijede pozdravit také vzácná návštěva. James Manahan, náčelník hasičského praporu v americkém Queens, který před dvaceti lety aktivně zasahoval při teroristickém útoku na budovy newyorského Světového obchodního centra.

Minulý rok se závod kvůli covidové pandemii nekonal. Pořádání letošní vzpomínkové akce ale již nepřekazila. Závodníky tak opět čeká silový víceboj nebo výstup s plnou výbavou a v dýchacích maskách do 17. patra a následně 21. podlaží budovy krajského úřadu. Pro soutěžící připravili pořadatelé rozličné překážky, jakými jsou dvoumetrové bariéry, závaží, které je nutné přemístit tlučením palicí, či přesun figuríny po vyznačené trase. Do výškové budovy vstoupí hasiči se zapnutými dýchacími přístroji a nasazenou přilbou. Nahoru tak budou stoupat v kompletní výbavě. Záchranáři a policisté absolvují trať v odlišné výstroji.

Časový harmonogram soutěže:

08:00 – 08:30             prezentace závodníků

09:00 – 09:15             nástup soutěžících k slavnostnímu zahájení (parkoviště za úřadem)

09:00 – 11.30             silový víceboj (disciplíny se prolínají)

10:00 – 14:00             výstupy do výškové budovy (disciplíny se prolínají)

11:30                             příjezd hostů Velvyslanectví USA v Praze

15:00 – 15:30             vyhlášení vítězů, vyhodnocení akce

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky