Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan se včera sešel s předsedou Národní rady zdravotně postižených

14. 07. 2005
[id:2967|autor:Markgrafová Eva Mgr.|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:724 260 800|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan se včera dopoledne sešel v sídle Libereckého kraje s Václavem Krásou, předsedou Národní rady zdravotně postižených ČR. Jednání se za kraj zúčastnila také MUDr. Hana Králíčková, členka rady kraje, pověřená vedením resortu sociálních věcí, bezpečnosti a problematiky menšin.

 „Václav Krása se na Liberecký kraj obrátil jménem Národní rady zdravotně postižených ČR se žádostí, abychom se pustili do přípravy krajského plánu vyrovnání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Jde o koncepční materiál  a obdobný dokument už přijal například Moravskoslezský kraj,“ prozrazuje hejtman Petr Skokan a upřesňuje, že hlavním cílem tohoto programového dokumentu je vytvořit v daném kraji podmínky pro zlepšení kvality života zdravotně handicapovaných obyvatel. Jeho význam pak tkví zejména v tom, že je připravován s ohledem na konkrétní regionální situaci. Pokud se dobře připraví, je pak jeho praktický dopad mnohem efektivnější. O tom, zda kraj podobný plán nechá pro svůj region zpracovat, musí rozhodnout rada. Ta by také měla jmenovat pracovní skupinu, která se ujme přípravy celokrajské koncepce. „Osobně tuto myšlenku podporuji a věřím, že ji podpoří i ostatní členové rady,“ poznamenal v dané souvislosti hejtman.

Ze strany Národní rady zdravotně postižených padla i zajímavá nabídka v podobě semináře na téma bezbariérových komunikací. „Jejich  stavbu ve městech a obcích podporuje Státní fond dopravní infrastruktury, ale o podmínkách této podpory starostové většinou ani nevědí. Vávlav Krása proto nabízí, že by právě pro starosty mohli prostřednictvím kraje zajistit na dané téma seminář,“ vysvětluje hejtman.

Markgrafová Eva Mgr.
eva.markgrafova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 327
Mobil: 724 260 800