Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje přijal delegáty Mistrovství světa v plavání osob s mentálním postižením

Markgrafova Eva Mgr.

  • 09. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3129|autor:Markgrafova Eva Mgr.|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:724 260 800|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan přijal ve čtvrtek 8. září v sídle kraje vedoucí jednotlivých delegací plaveckých  týmů, které se sjely do libereckého bazénu z bezmála dvaceti zemí na IV. Mistrovství světa v plavání osob s mentálním postižením. Se samotnými sportovci se hejtman sešel již v pondělí 5. září přímo v Centru Babylon na slavnostním zahájení osmidenního šampionátu, aby účastníkům i jejich trenérům popřál hodně úspěchů. V úterý 6. září mezi plavce zavítal také Petr Doležal, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Během čtvrtečního setkání pak hejtman Petr Skokan složil poklonu vedoucím týmů za jejich práci s handicapovanými sportovci a organizátorům mistrovství světa v čele s Jos Mulderem, prezidentem Evropské asociace pro sport mentálně postižených (INAS –FID), poděkoval, že si pro takto významné celosvětové klání opět zvolili právě sídelní město Libereckého  kraje. Jak připomněla Alena Erlebachová, ředitelka frýdlantské speciální školy a zároveň ředitelka šampionátu, v Liberci se podobné mezinárodní závody handicapovaných sportovců nekonají poprvé. Naposledy zde  před třemi lety handicapovaní plavci bojovali o medaile ME. Dříve než se hejtman s hosty z celého světa rozloučil, požádal prezidenta INAS-FID J. Muldera o zápis do pamětní knihy Libereckého kraje  a po té všechny pozval na vyhlídkovou terasu do 17. patra, aby se z ptačí perspektivy porozhlédli po našem kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky