Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Petr Skokan přijal v sídle Libereckého kraje čínskou delegaci

Beránková Alena Ing.

  • 09. 02. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2554|autor:Beránková Alena Ing.|email:alena.berankova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 383|mobil:|aktualizace:]

Dne 9. 2. 2005 navštívila sídlo Libereckého kraje pětičlenná delegace z Číny. Tato delegace z města Tonghua, Provincie Jilin, regionu čítajícího 32 miliónů obyvatel, přijela do České republiky konkrétně do Libereckého kraje navázat spolupráci v oblasti kultury, školství a zároveň v oblasti obchodu. V provincii převažuje strojírenský průmysl – výroba automobilů a motocyklů, ale úspěšná je též i ve výrobě léčiv a vín. „V našem kraji sídlí univerzita, mnoho firem a podniků s dlouhou tradicí, ale i nově vzniklých, které budou mít jistě veliký zájem, tak jako my, o spolupráci s čínskými partnery. Navíc je náš region ve světě vyhlášen v oblasti sklářství, kde máme co nabídnout, ať již se jedná o umělecké či užitkové výrobky, lustry nebo o bižuterii,“ řekl Petr Skokan. Hejtman Libereckého kraje opět přivítá čínskou delegaci koncem května k podpisu dohody o spolupráci. „Kontakty se vytratí, pokud to není podpořeno hospodářskou spoluprací. V Číně se nachází veliký trh, a proto bychom měli prozkoumat možnosti spolupráce a zlepšit ekonomickou situaci obou stran,“ dodal Skokan.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky