Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předal novou techniku hasičům

Futerová Linda

  • 10. 01. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3482|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V pondělí 9. ledna 2006 ve Vratislavicích nad Nisou hejtman Petr Skokan  předal novou techniku pro HZS Libereckého kraje. Tato technika byla zakoupena z loňské účelové dotace ve výši 4 mil. korun. V první řadě jde o dvě vozidla Renault Kangoo, která budou využívat vyšetřovatelé z oddělení zjišťování příčin požáru v České Lípě a v Liberci. Pracovníci těchto oddělení až doposud disponovali zastaralými vozidly, kam se nevešla ani předepsaná výbava a přeprava v terénu byla víc než dobrodružná. „Nová vozidla jsou nejenom dostatečně prostorná ale i technicky způsobilá k jízdě mimo komunikace. Přispějí proto  ke zvýšení akceschopnosti našich hasičů. Právě ti na místě neštěstí zasahují většinou jako první  a už dávno neplatí, že bojují pouze s červeným kohoutem. Z českého hasiče se postupem doby stal na slovo vzatý  záchranář, který vyprošťuje zraněné osoby, likviduje ekologické havárie, odčerpává vodu ze zaplavených domů a samozřejmě hasí požáry. Proto je žádoucí, aby byl dobře vybaven. Bohužel stát hasičům ukládá úkoly, ale na jejich vybavení nepřispívá tolik, kolik by si tato složka zasloužila“, řekl hejtman Skokan.

A tak kraj kromě již zmíněných vozů zadotoval hasičskému záchrannému sboru i nákup 25 kusů moderních přetlakových dýchacích přístrojů, které nahradí zastaralé přístroje ve vybavení profesionálních sborů a zatímco ty starší budou bezplatně převedeny jednotkám SDH, nové dýchací přístroje budou rozděleny stanicím Liberec a Jablonec nad Nisou.

 

Z loňské účelové dotace ve výši  4 mil. korun byla dále pořízena i dvě zařízení pro zkoušení hadic všech typů, ultrazvuková čistička umožňující důkladné a neagresivní čištění masek dýchacích přístrojů či výpočetní technika.



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky