Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman zahájil seminář k problematice čerpání prostředků EU

Futerová Linda

  • 15. 12. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2425|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V úterý 14. prosince zahájil nově zvolený hejtman Libereckého kraje Petr Skokan jako jednu ze svých prvních akcí seminář k aktuální problematice čerpání prostředků Evropské unie. Akce se konala v prostorách sídla kraje a její hlavní náplní bylo seznámení přítomných s nejnovějšími informacemi z oblasti Společného regionálního programu (SROP).

„Já osobně chápu možnost čerpání prostředků z Evropské unie v tuto chvíli jako unikátní a možná již v budoucnu nikdy neopakovatelnou. Z tohoto důvodu je prioritní principům implementace porozumět a plně jich využít,“ dodal k tématu semináře hejtman, který nad ním zároveň převzal i záštitu.

Zhruba pět desítek zástupců obcí, neziskových organizací a podnikatelů se dozvědělo jak základní informace o SROPu, tak příklady a zkušenosti z vyhlášení první výzvy, která proběhla na přelomu léta a podzimu letošního roku. Jednotliví potencionální žadatelé byli informováni o nejčastějších chybách při zpracování projektů či upozorněni na možnost čerpání prostředků v rámci grantových schémat. Podle pracovníků krajského úřadu bude další kolo výzvy SROP vyhlášeno v únoru roku 2005.

„Přál bych si, aby jsme v našem kraji měli co nejvíce úspěšných žadatelů, protože jejich  úspěch se zcela jistě pozitivně promítne i do prosperity Libereckého kraje jako celku,“ uzavřel Skokan.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky