Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hrajeme si s přírodou

Futerová Linda

  • 25. 08. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2130|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Další akcí pro volný čas dětí a rodin s tématikou ekologické výchovy připravuje resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje tentokrát v Lomnici nad Popelkou.  V sobotu 28. srpna bude na lomnickém letním stadiónu připravena řada tvůrčích dílniček, ve kterých si budou moci návštěvníci vyzkoušet práci s přírodními materiály a ověřit si své znalosti o přírodě. Od 10.00 do 16.00 hodin si bude možné zkusit např. zdobení ručního papíru sušenými květinami, výrobu hudebního nástroje z ořechových skořápek či drhání z provázků. Návštěvníci budou moci zjistit úroveň svých vědomostí o bylinkách či při poznávání stromů, keřů a plodů. Divadelní společnost ELF obohatí program představením „O princezně a Popletovi“. Děti se budou moci svést na koni. „Naším cílem je, aby obdobné akce probíhaly ve všech koutech Libereckého kraje. Velmi jsme uvítali velký zájem lomnických o spolupořádání. Na přípravě a vlastní realizaci spolupracuje mimo města Lomnice nad Popelkou i řada místních organizací:  Kulturní a informační středisko, Dům dětí a mládeže Sluníčko, Základní škola T. G. Masaryka a Střední odborná škola,“ řekl radní za životní prostředí a zemědělství Libereckého kraje Radim Zika, který společně s členem Zastupitelstva Libereckého kraje Petrem Doležalem převzal nad konáním akce záštitu.  Pro děti, které se ekodne zúčastní, připravili organizátoři zajímavé odměny, pro rodiče řadu informačních materiálů.

Náklady na akci, jejímž cílem je přiblížení problematiky ochrany životního prostředí hravou a zajímavou formou, jsou hrazeny z prostředků resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky