Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jednodenní síťová jízdenka LIBNET +, pro trojzemí Čechy, Německo, Polsko

Futerová Linda

  • 30. 04. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1865|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V souvislosti s přistoupením České republiky k Evropské unii vstupuje s účinností od  1. května 2004 v platnost nabídka síťové jízdenky LIBNET+. „Tato akviziční sleva platí maximálně do 31. 12. 2004. Jízdenka je platná pro všechny druhy veřejné dopravy v Německu na území dopravního svazu ZVON, které zahrnuje zemský kraj Bautzen, zemský kraj Löbau – Zittau a svobodné město Görlitz. Veřejnou dopravou je myšlena regionální železniční doprava, včetně úzkorozchodné železnice Zittau – Kurort Rybin a Kurort Jonsdorf, autobusová linková doprava, městská hromadná doprava bez ohledu na to, který z dopravců ji provozuje, na území Polska, lze v příhraniční oblasti jízdenku využít u autobusového dopravce PKS“, uvedl Miroslav Mach, náměstek hejtmana.

 

České republice je platná na osobní vlaky na železničních tratích:

089 Hrádek nad Nisou – Liberec,

036 Liberec – Tanvald – Železný Brod,

037 Liberec – Frýdlant v Čechách – Černousy,

038 Raspenava – Bílý Potok pod Smrkem

039 Frýdlant v Čechách – Jindřichovice pod Smrkem,

080 Jedlová – Česká Lípa (- Bakov nad Jizerou)

081 Rumburk – Jedlová (- Děčín)

086 Liberec – Česká Lípa

088 Rumburk – Jiříkov

089 Liberec – Zittau - Rybniště


pravidelné autobusové dopravě je jízdenka platná u dopravce:

ČSAD Liberec, a.s. na spojích linky

540 020 Liberec – Jablonec nad Nisou,

540 040 Liberec – Bedřichov,

540 250 Frýdlant – Hejnice – Bílý Potok – Smědava,


ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. na spojích linky

530 160 Jablonec n.Nisou – Liberec,

celá síť městské hromadné dopravy Jablonec nad Nisou.


Městská hromadná doprava v Liberci není do systému zapojena.

 

Cena jízdenky v Německu je 10 €, v České republice 130,- Kč. Prodej jízdenek zajišťují České dráhy v těchto železničních stanicích Liberec, Hrádek n.N., Chrastava, Raspenava, Frýdlant v Č. a Jablonec nad Nisou, Tanvald, Železný Brod, Jablonné v Podještědí, Mimoň, Česká Lípa, Nový Bor, Rybniště, Rumburk, Varnsdorf.

ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. zajišťuje prodej jízdenek v předprodeji MHD v Pražské ul. 14 v Jablonci nad Nisou. „Z důvodu  výhodnější ceny v České republice, není možný předprodej, jízdenka musí být zakoupena v den použití, datum bude na jízdence vyznačen speciálními kleštěmi. Jízdenka není vázána pouze na víkendy, lze ji využít v libovolný den“, dodal Miroslav Mach.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky