Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komise soutěže Výrobek roku hodnotila více než sto vzorků

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 17. 06. 2021 15:48
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Více než stovku pochoutek rozličných chutí a vůní s jasným regionálním původem dnes hodnotila komise soutěže Výrobek roku Libereckého kraje 2021. Výsledky budou zveřejněny v rámci programu již tradiční srpnové akce Krajské dožínky.

Potraviny rozdělené do devíti kategorií dnes hodnotila komise složená z členů Výboru životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje. Kromě chuti, vůně, vzhledu a obalu se při hodnocení zohledňuje i původ surovin a výrobní proces. Zejména s hodnocením dvou posledních ukazatelů komisi pomáhaly také odbornice z potravinářství Ing. Alice Bolechová z liberecké Střední školy gastronomie a služeb a Mgr. Eva Štrosnerová ze Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Návrh hodnocení v kategorii příznivý vliv na zdraví předložila komisi doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. z 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

„Rád bych poděkoval všem členům komise, celému organizačnímu týmu, a především místním výrobcům potravin. Opět se ukázalo, že kvalitních potravin z našeho regionu stále přibývá. Navíc spotřebitel má záruku, že jsou vždy čerstvé a chuťově výborné,“ řekl Václav Židek, radní resortu životního prostředí a zemědělství.  

Hodnocené výrobky z kategorie Masné výrobky, Mléko a mléčné výrobky, Pekařské výrobky, Cukrářské výrobky, Alkoholické nápoje, Nealkoholické nápoje, Ovoce a zelenina, Biopotraviny a Ostatní si můžete prohlédnout na facebookovém profilu s názvem Výrobek roku Libereckého kraje, kde je také můžete sami podpořit a lajkovat. Produkty budou postupně představovat i krajské webové stránky Liberecký kraj sobě www.lksobe.cz.

Výběr hodnotitelské komise bude představen na slavnostním vyhlášení během Krajských dožínek, které se budou konat 28. srpna 2021 ve Vesci u Liberce.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky